Вести

ФСС ЗА ДЕЦУ СРБИЈЕ | "СВЕТСКИ И ЕВРОПСКИ ШАМПИОН" У РУКАМА ХИЉАДЕ ДЕЧАКА И ДЕВОЈЧИЦА СА ТЕРИТОРИЈЕ ФС БЕОГРАДА (ВИДЕО)

19.03.2022.

Уз глас који се не заборавља и речи „Србија је првак света, Србија је првак света у фудбалу“ на терену ФС Београда на Ади Циганлији, у присуству дечака и девојчица, регистроване деце, сетили смо се највећег успеха српског репрезентативног фудбала од дана осамостаљења и освајања Европе и света од стране генерација U19 и U20.

У години када нам је свима у мислима и наредно Првенство света у Катару, повод сјајног дружења на Ади заиста је био посебан. Реч је о књизи-монографији, која представља фантастично сведочанство највећег успеха нашег фудбала од осамостаљења Србије.  Књига ”Светски и Европски шампион”, али и читав пажљиво планирани пројекат тима аутора, представља подухват достојан успеха који су наши златни момци остварили у Литванији и на Новом Зеланду.

Наслов пројекта иза којег стоји ФСС доживео је промоцију 27. децембра 2021.године, и он гласи: За децу Србије | Како се постаје шампион! Оно што је најважније и представља прави подвиг, ово штиво завршиће у рукама више од 50 хиљада деце узраста од 11 до 19 година широм Србије! Сваки регистровани дечак и девојчица који сањају да једног дана остваре оно што су учинили Рајко, Сергеј, Митар, Макса, Жиле, Марко, Гаја, Милош, Саша и остали пулени Вељка Пауновића и Љубинка Друловића, читајући ову књигу сањаће отворених очију!

Деца са територије ФС Београда су прва на реду. Захваљујући ангажовању челних људи града Београда, Фудбалског савеза Србије и Министарства Владе Србије, сви ће добити по примерак књиге ”Светски и Европски шампион”. А ради се о 7766 деце! Деци која ће читајући о авантурама и искуствима њихових идола са два велика такмичења у Литванији и на Новом Зеланду, научити како се постаје шампион и наша заједничка вера да ће  једног дана кренути њиховим стопама. Ова књига је препуна феноменалних анегдота о којима су наши фудбалски хероји говорили непосредно по завршетку шампионата у Литванији и на Новом Зеланду, док је глава још увек била врућа, а утисци свежи. Листајући странице, деца ће осетити емоцију, а није ли емоција оно што фудбалску игру чини толико величанственом.

Деци међу којима се „крију“ будући Сергеј, Митар, Рајко, Жиле…обратио се први Јован Шурбатовић, генерални секретар Савеза који је Србији подарио шампионе Европе и света.

Први оперативац ФС Београда Мирослав Стојановић захвалио се ауторима и ФСС на акцији и пројекту, чињеници да су деца са територије ФС Београда прва добила књигу уз коју се „постаје шампион“.

Љубинко Друловић, селектор европских шампиона, бивши ас, данас један од помоћника селектора Драгана Стојковића у А репрезентацији, рекао је колика су одрицања потребна на путу до највећих резултата, а Радован Јовановић, познати ментал коуч, један од најбољих стручњака за психолошку припрему играча у Србији, говорио је о значају едукације и сећања на највеће победе које могу бити и путоказ за будућност.Испред аутора деци се обратио Игор Гачић, актер оба турнира на којима је Србија остварила ванвременски резултат. Порука је била јасна, уз победнике рађају се нови шампиони!

На крају, после лепог дружења, речи познатог новинара РТС-а Александра Стојановића и најава нових промоција и расподеле књига о првацима Европе и света. У плану су Суботица, Нови Сад, Сремска Митровица, Крагујевац, Ниш, Бор, Неготин, али и Република Српска…

„Драги пријатељи, овај пројекат и посебно ова књига, су само први део приче. А Митар, Сергеј, Рајко, Жиле и остали наши јунаци, желе, могу и знају да нас све поново обрадују. Са Мистером Драганом Стојковићем сви поново сањамо, као некад са Друловићем и Пауновићем, зато наставак ове приче тек следи. Хвала вам свима што сте данас били са нама” рекао је Александар Стојановић.

Дан за памћење, дана када су на терену ФС Београда на Ади Циганлији били неки нови, будући Рајко, Сергеј, Жиле, Вељко, Митар…