Вести

ФИНАЛНИ ТУРНИР еЕУРО | СРБИЈА У ГРУПИ СА ДАНСКОМ, ИТАЛИЈОМ И ТУРСКОМ

21.05.2020.

Финални турнир еЕУРО креће овог викенда, са 16 екипа које ће се борити за круну шампиона Европе и утакмице које ће бити на YоuТube каналу УЕФА.

Шеснаест екипа ће се 23. и 24. маја такмичити за наслов шампиона еЕУРО 2020. Ово је највеће такмичење икада у надметању националних репрезентација у е – фудбалу. Учествују такмичари из свих 55 учлањених савеза УЕФА, и такмиче се искључиво на Konami’s efootball PES 2020 on PlayStation 4..

“Овај турнир је ентузијастима е – фудбала дао прилику да остваре свој сан представљајући своју земљу на највећој позорници, сведоци смо незаборавних тренутака током протеклих неколико месеци”, рекао је директор маркетинга УЕФА Евентс СА, Ги-Лорен Епстајн.

“Видимо огроман пораст популарности е – фудбала током протеклих пар година и еЕУРО нам омогућава да се повежемо са новим и старим љубитељима репрезентативног фудбала. Успех турнира говори сам за себе, уз више од пет милиона људи који гледају такмичење преко платформи УЕФА.”

Како ће функционисати финални турнир?

Шеснаест екипа је жребом подељено у 4 групе од по 4 екипе, уз напредовање у четвртфинале прве две екипе из сваке групе. Изабрани сусрети биће преношени преко YоuТubе канала УЕФА, уз утакмице које почињу у суботу у 13:45 , и недељу у 10:45 . Екипе у свакој групи играју једна против друге у формату категорије дуалног турнира (дупла елиминација без великог финала). Прве две екипе сваке групе настављају даље такмичење од 8 екипа, у нокаут фази.

Група А
БИХ, Немачка, Румунија, Шпанија

Група Б
Данска, Италија, Србија, Турска

Група Ц
Хрватска, Луксембург, Црна Гора, Холандија

Група Д
Аустрија, Француска, Грчка, Израел

Победници 4 групе биће насумично жребани против другопласиране екипе из друге групе. Свака утакмица, до финала, биће најбоља од три серије. Финале ће бити најбоље од пет. Утакмице се играју 1 на 1. Укупан износ новчаних награда од 100.000 евра ће бити подељен између оних који се такмиче у финалном турниру, а победници односе 40.000 евра.