ФИНАЛНИ МЕЧ КУПА СРБИЈЕ | ГЛАВНИ СУДИЈА МИЛОШ МИЛАНОВИЋ, ПОМОЋНИЦИ НЕМАЊА ПЕТРОВИЋ И СВЕТОЗАР ЖИВИН

22.05.2022.

Финални меч Купа Србије између Црвене звезде и Партизана поверен је следећим арбитрима.

СУДИЈА: Милош Милановић (Ћуприја)

ПС1: Немања Петровић (Ужице)

ПС2: Светозар Живин (Нови Сад)

4С: Милан Митић (Лесковац)

ВАР: Александар Живковић (Ниш)

АВАР: Момчило Марковић (Београд)

ПОСМАТРАЧ: Зоран Петровић (Београд)

Милош Милановић рођен је 23.09.1993, живи у Ћуприји.  Фудбалски судија је од 2011, на Супер лиги од 2019, међународни од 2021. Најмлађи је међународни судија из Србије и пред њим је лепа перспектива у међународним оквирима.

Немања Петровић из Ужица је рођен 29.09.1980. Био је члан судијског тима Милорада Мажића и четврти судија на Финалу Лиге шампиона 2018: Реал-Ливерпул. Један је од најискуснијих и најпоузданијих помоћних судија Супер лиге.

Светозар Живин из Новог Сада рођен је 16.11.1985. Такође је носилац ФИФА беџа на грудима. Годинама уназад један од најквалитетнијих помоћних судија.

Милан Митић из Лесковца рођен је 11.11.1985. Истакао се изузетно квалитетним суђењем ове године. Најбољи показатељ претходног става је куриозитет да на 21 утакмици Супер лиге које је судио ни једном није било потребе за коришћењем ВАР.

Милановић, Петровић и Живин су у марту ове године успешно судили УЕФАУ-21 утакмицу, Португал-Исланд, четврти судија био  је Александар Живковић из Ниша који ће заједно са Момчилом Марковићем бити у ВАР-соби. Обојица су се истакли као најбоље ВАР судије у првој години коришћења ове технологије са великим бројем успешних одлука.

Посматрач суђења је доајен светског југословенског и српског суђења, Зоран Петровић из Београда који овом утакмицом завршава блиставу каријеру у којој је судио на два светска првенства, Финале Купа УЕФА 1992: Торино-Ајакс, већи број вечитих дербија, а као посматрач био на више утакмица Лиге шампиона и Лиге Европе.