A selekcija

FILIP KOSTIĆ I MILOŠ VELJKOVIĆ: DOBRE PROVERE U AUSTRIJI, KOSTARIKA NAJVAŽNIJA

31.05.2018.

Reprezentacija Srbije preseliće se u subotu u Austriju, gde će nastaviti pripreme za Mundijal u Rusiji. „Orlovi“ će do prve utakmice na Svetskom prvenstvu odigrati dve prijateljske utakmice, protiv Čilea i Bolivije.

A kao i mnogi naši reprezentativci, i Filip Kostić, koji se danas našao pred brojnim novinarima, ne krije da će utakmica protiv Kostarike na startu Mundijala biti najvažnija, ali i najteža u grupi.
.
-Kostarika je najbitnija utakmica i za nas najteža. Pobedom na startu probijamo led i dobijamo na samopouzdanju. Ostaje nam da se do starta Mundijala uigramo i nadam se prolasku grupe koja je po kvalitetu, izuzev Brazila, prilično izjednačena – rekao je Filip Kostić .

Kostić je istakao da reprezentaciju Srbije očekuju dve dobre provere u Austriji protiv selekcija koje neguju sličan stil igre kao Kostarika.

-Poznajem obe reprezentacije. Čile je po meri, a i mi smo dosta uigraniji u odnosu na start kvalifikacija za Mundijal. Dobre provera su ispred nas, a kada me pitate o mlađim igračima, onda da naglasim da su dobri momci i fudbaleri, na njima je da se što bolje i prilagode uigraju.

Odlični napadač naglašava da se navikao na jaku konkurenciju, a selektoru prepušta da odabere najbolje.

-Nema još euforije, spremamo se za ono što nas očekuje. Atmosfera je odlična. Pratim neke reprezentacije preko interneta, ove koje su sa nama u grupu i Nemačku koja je svakako jedan od favorite za osvajanje Svetskog kupa.

Fudbaler Hamburga je dodao i da još uvek nije siguran gde će nastaviti karijeru i naveo da su interes za njega pokazale ekipe iz Španije, Italije i Engleske

A momak koji je sa 20 godina pokorio svet na Novom Zelandu u dresu Srbije, Miloš Veljković izjavio je da nije pogrešio kada je odabrao da igra za srpski državni tim ispred švajcarskog, zemlje gde je rođen. Veljković je odigrao jedan meč za reprezentaciju Švajcarske do 16 godina, ali je onda nastavio sa mlađim kategorijama Srbije.
-Napravio sam dobar izbor što sam odlučio da igram za Srbiju. Pokazalo se to u mlađim kategorijama sa osvojenim Svetskim i Evropskim prvenstvom i siguran sam da sam doneo dobru odluku – potvrdio je Miloš Veljković.
Kao predstavnik generacije koja je pre tri leta osvojila Svetsko prvenstvo u omladinskoj kategoriji veruje da će nastaviti kontinuitet uspeha i u A reprezentaciji.

-Imamo sjajne igrače. Važno je da budem strpljiv I radim naporno, a sve ostalo će doći. Radimo veoma dobro i mislim da možemo da nastavimo kontinuitet dobrih rezultata iz mlađih kategorija. Takođe, moje nije mnogo da pričam,a selektor je taj ko odlučuje ko će ići u Rusiju.

Veljković je rekao da poznaje samo Brisa Emboloa iz reprezentacije Švajcarske i da se nije osvrtao na provokacije iz njihovog tabora, istakao je i značaj pripremnih mečeva reprezentacije protiv Čilea i Bolivije.

-Mislim prvo da imamo dobre lidere u reprezentaciji, pre svega Ivanovića, Kolarova, Matića i Tošića. A što se tiče rivala, Čile i Bolivija su slični Kostarici zbog čega su bitne ove dve utakmice u Austriji – zaključio je Miloš Veljković.

Reprezentacija Srbije poslednje dve utakmice pred Svetsko prvenstvo i izazove protiv Kostarike, Švajcarske i Brazila odigraće u Gracu, na stadionu Merkur Arena (15.400). Prvi kontrolni meč je 4. juna od 20 časova protiv aktuelnog šampiona Južne Amerike – Čilea, dok se druga utakmica igra 9. juna od 18 sati protiv selekcije Bolivije. Cene ulaznica su za tribine iza golova 30 evra, istok i zapad 50 evra, loža košta 100 evra.