А селекција

ФИФА КАТАР 2022 | СРБИЈА У ГРУПИ СА БРАЗИЛОМ, ШВАЈЦАРСКОМ И КАМЕРУНОМ

01.04.2022.

Репрезентација Србије налази се у Групи Г Првенства света у Катару са Бразилом, Швајцарском и Камеруном.  Први меч Србија игра 24. новембра са Бразилом, следи дуел са Камеруном 28. новембра и Швајцарском 2. децембра 2022.

Дакле, оно што је Србија чекала од 14. новембра 2021. и оне историјске победе у Лисабону против Португала, добила је данас у Дохи где је одржан жреб група Првенства света у Катару. Делегацију ФС Србије на жребу представљали су заменик председника Ненад Бјековић, селектор Драган Стојковић и директор „А“ репрезентације Стеван Стојановић. У жребу је учествовао и Бора Милутиновић, легендарни тренер, селектор који је учествовао на пет Светских шампионата. Поред њега о судбини жреба одлучивали су и Бразилац Кафу, Немац Лотар Матеус, Алжирац Рабат Мађар, Нигеријац Џеј Џеј Окоча, Иранац Али Даје, Аустралијанац Тим Кејхил и Адел Ахмед Малалах.

ПРЕДСЕДНИК ФИФА ЂАНИ ИНФАНТИНО: СВЕТ ЋЕ СЕ ПОНОВО УЈЕДИНИТИ У КАТАРУ
Председник ФИФА Ђани Инфантино пожелео је добродошлицу свим учесницима.

„Узбуђен сам, чекање је прошло и сада смо озбиљни. Ово издање Светског првенства ће бити најбоље икада, свет ће бити поново уједињени Катару. У овом историјском тренутку морамо да окупимо народ. Апелујем: доста са оружаним сукобима, ово ће бити издање мира“

ХИМНА МУНДИЈАЛА

Светска фудбалска федерација објавила је званичну песму Мундијала у Катару.

Песма се зове Хаја Хаја, изводи је амерички певач Тринидад Кардона, икона афробита Давидо и катарска певачица Аиша.

Песма симболизује како музика и фудбал могу да уједине свет. Ослањајући се на Р&Б и реге утицаје, песма осликава узбуђење фудбалског првенства које ће да осветли свет крајем ове године.

ЗВАНИЧНА МАСКОТА ПРВЕНСТВА СВЕТА У КАТАРУ

АЛ РИХЛА, ЛОПТА НАЈБРЖА ОД СВИХ ДО САДА ВИЂЕНИХ

Домаћин је промовисао и лопту са којом ће се играти у Катару. Уз поруку да ће то бити до сада најбржа лопта, а то значи да можемо очекивати и ефикасно првенство.

ОДАТА ПОЧАСТ ЛЕГЕНДАМА

У званичном програму приказан је филм о легендама које су обележиле минула првенства, а нису више међу живима: Дијего Армандо Марадона, Паоло Роси, Гордон Бенкс и Герд Милер. Аплауз за сећање и наклон легендама.