Вести

ФИФА КАТАР 2022 | ДЕЛЕГАЦИЈА ФСС ОБИШЛА БАЗУ У КОЈОЈ ЋЕ БИТИ СМЕШТЕНИ ОРЛОВИ ТОКОМ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА (ВИДЕО)

02.04.2022.

Дан након жреба у Дохи, делегација Фудбалског савеза Србије на челу са селектором Драганом Стојковићем, обишла је базу у којој ће бити смештена наша репрезентација током Светског првенства.
Хотел Rixos Gulf   је у завршној фази изградње, али је већ сада јасно да ће Орлови имати идеалне услове за рад и припрему, односно да ће у сјајном амбијенту дочекати мечеве против Бразила, Швајцарске и Камеруна.
Камп се налази на идеалној локацији, недалеко од старог града и одмах уз стадион 974, на коме ће Тадић и другови одмерити снаге са Швајцарском у последњем колу групе Г.
Након обиласка хотелском комплекса, селектор Стојковић је изнео прве утиске за сајт ФСС:

„Као што видите из ових снимака, база ће нам бити на 200 метара од стадиона што је феноменална ствар. Ок, за прву утакмицу против Бразила мораћемо да путујемо 45 минута аутобусом, али зато на трећу против Швајцарске можемо и пешке до терена. Радови су у току, биће завршени у јулу, а већ у септембру је званично отварање комплекса. Честитам члановима делегације Фудбалског савеза Србије који су пре два месеца били овде у Дохи и одабрали перфектну локацију за смештај наше репрезентације током Светског првенства. Сада смо обишли све просторије, неке су већ завршене, неке су у звршној фази. Имаћемо максималне услове да се на миру припремамо за све што нас очекује у новембру и децембру. Пре свега за ове прве три утакмице против Бразила, Камеруна и Швајцарске. Играчима сигурно неће бити досадно, замолио сам људе који воде рачуна о садржају да обавезно убаце и неке столове за билијар, стони тенис и сличне занимације. Садржај је веома интересантан, имаћемо све што је потребно да се опустимо између тренинга и утакмица и да одморни дочекамо свако искушење. Мислим да ће играчи бити задовољни, а то је најважније. Собе су комфорне, имамо салу за састанке, велики базен испред хотела и цео комплекс ће бити резервисан искључиво за нашу репрезентацију“ рекао је селектор Србије.