Вести

ЕВРОПСКА ФУДБАЛСКА ПОРОДИЦА УЈЕДИЊЕНА | НЕМА МЕСТА ЗА БИЛО КОЈУ ВРСТУ "СУПЕРЛИГЕ", СПОРТСКЕ ЗАСЛУГЕ СУ ЈЕДИНО ШТО СЕ РАЧУНА, ФУДБАЛ ЈЕ ЈЕДНАК ЗА СВЕ

23.12.2023.

Задивљујућа је реакција фудбалске Европе и света после одлуке Европског суда правде  о такозваном случају „Суперлиге“, апсолутно свих најважнијих чинилаца без које фудбал не би био оно што јесте, радост милиона и милијарде људи широм Европе и света. Уједињена европска фудбалска породица,  навијачи, играчи, тренери, савези, клубови, лиге и сви они који воле лепу игру послали су јасну поруку:„У Европи нема места за било коју врсту „Суперлиге“. Спортске заслуге су оно што се рачуна. Фудбал је за све. Нека буде једнaк за све“.

Фудбалски савез Србије се међу првима огласио, у потпуности стоји уз УЕФА и све оне који су који су изразили максималну подршку актуелном спортском моделу који гарантује отвореност и солидарност, односно да једини критеријум у такмичењу буду остварени спортски резултати. Управо те вредности, важно је истаћи, наглашава и пресуда Европског суда правде, као што је подржала и Уефину истовремену улогу организатора такмичења и њену ауторизацију.

Одавно фудбалски свет није био овако уједињен, реакција свих најважнијих чинилаца је веома јасна. Уз председника УЕФА Александера Чеферина одмах су стали председници Удружења европских лига (ECA), Удружења европских навијача (FSE) и Синдиката професионалних фудбалера (FIFPro Evrope), што јасно ставља до знања да сви фудбалски актери, клубови, лиге, навијачи и играчи, у потпуности подржавају актуелни модел који гарантујер и осигурава даљи развој фудбала у Европи.

Импресиван је, такође, број федерација и клубова, који су се одмах огласили,  реаговали и стали уз УЕФА и председника Чеферина. чак и клубови који су у оном, сетимо се, „првом удару на фудбал“ размишљали о учешћу у тзв. „Суперлиги“.