Вести

ДВОДНЕВНА РАДИОНИЦА СА УЕФА ПОВОДОМ ИЗРАДЕ НОВЕ ГЕНЕРАЛНЕ СТРАТЕГИЈЕ ФСС

03.04.2024.

Фудбалски савез Србије оформио је радну групу за израду нове Генералне стратегије за период 2024-2028 који се поклапа са новим UEFA Hat Trick  циклусом.

Израда Генералне стратегије биће водиља свим секторима унутар ФСС приликом креирања индивидуалних стратегија за развој и имплементацију активности под патронатом Генералне стратегије.

Подршку изради новог стратешког оквира ФСС пружа UEFA GROW тим са својим консултантима који помажу читав процес.

На почетку састанка са радном групом и свим релевантним фудбалским актерима, присутнима се обратио домаћин радионице испред UEFA.

“Лепо је бити поново у Србији. Увек је фантастично радити са Фудбалским савезом Србије. Драго ми је да поново сарађујем са досадашњим сарадницима из Србије. Овде сам да помогнем са стратешким планирањем савеза и осећам се привилеговано због тога. На крају дводневне радионице имаћемо основ за израду важног документа који ће помоћи у даљем развоју фудбала у Србији”, речи су којима је Адам Волкер, УЕФА консултант отворио догађај у Старој Пазови.

Радну групу, коју води директорка општих послова ФСС, Александра Ћуповић, чине директорка маркетинга Вања Костић, правни саветник Небојша Ивковић, коорданатор лига и такмичења и тим менаџер Душан Гелић, потпарол Милан Вуковић, представник сектора финансија Драгана Савић и менаџер за базични фудбал Ружа Илић.

Важну подршку како самој радионици тако и процесу писања стратегије из угла топ менаџмента и испред Извршног одбора ФСС пружила је и потпредседница ФСС, госпођа Сандра Сремчевић.

“Све колеге које су део радне групе од почетка су врло посвећено приступили изради овог важног документа који ће послужити даљем развоју не само Фудбалског савеза Србије већ фудбала и спорта у Србији уопште.”

Ради објективности саме стратегије, радионицама су се прикључили представници Заједнице клубова Супер лиге, представници региона ФС Београда, ФС Војводине, ФС Региона Источне и Западне Србије, као и представник ФС Косова и Метохије. Састанцима су присуствовали тренери и играчи из националних мушких и женских селекција, представници медија, координатори волонтера и волонтери.