А селекција

Душан Тадић: Крварићу сваки меч, само да одемо у Русију

03.01.2017.

Колико српски фудбалери желе на Мундијал најбоље описују речи Душана Тадића , званично најбољег играча Србије у 2016. години и његова порука у разговору за Тањуг да би прихватио да сваку утакмицу игра повређен уколико то гарантује успешан завршетак квалификација.
Предводник Србије у квалификацијама са три гола и пет асистенција, поред сјајног статистичког учинка, одушевио је нацију у Кардифу када је више од сат времена играо са поломљеним носем против Велса (1:1).
-Муслин нам је усадио победнички менталитет, жељу и борбу за државни грб, а то нам је било неопходно.Спремни смо да урадимо све за свог саиграча, не желимо да оставимо другаре на цедилу, па макар крварили, као што се мени десило у Велсу. Не волим да одустајем, да сам то учинио осећао бих се као да сам изневерио саиграче. Последице нису битне.иако су постојале после утакмице,али никада не размишљам о њима већ само како да освојиш бодове – рекао је Душан Тадић за Тањуг.
Тадић, иако је имао доста проблема и изгубио много крви у том дуелу, истиче да је спреман да на сваком наредном мечу искрвари због одласка на Мундијал.
-Ако треба да искрварим сваки меч,а да одемо на шампионат у Русију, онда нека буде тако.Остао сам без доста крви, али желим да се пласирамо.
Он је додао да је, после дуже времена, коначно срећан и задовољан играма репрезентације Србије,апострофирајућии да је атмосфера сада на високом нивоу и да осећа подршку народа.

-Идемо добрим путем и све је како треба. Трудимо се на сваком тренингу, дајемо максимум на утакмици, надам се да ћемо наставити у истом ритму.Осећа се боља атмосфера у овом циклусу квалификација, Муслин је вратио култ репрезентацији, цела нација поново је репрезентација и драго ми је што у свакој новој утакмици имамо све већу подршку. Без навијача не можемо ништа,а уз њих можемо да правимо велике успехе.
Многи сматрају да репрезентација Србије у великој мери зависи од некадашњег ђака Војводине, али Тадић нема проблем да се носи са теретом и великим притиском.
-Прија ми велика одгворност,али ниједан играч не може сам да реши меч, важна је тимска игра. Ми још увек склапамо коцкице, али верујем да ћемо се пласирати на Мундујал у Русију – рекао је Душан Тадић.

Као најбољу слику из 2016. године у којој је од ФСС добио “Златну лопту”, Душан Тадић је издвојио овације и скандирање његовог имена после победе над Аустријом 3:2 у којој је забележио две асистенције и постигао одлучујући погодак.