А селекција

СЈАЈНА СРБИЈА У ПРОВЕРИ ПРОТИВ КАТАРА

01.09.2021.

 

Одлична Србија у провери против Катара и убедљива победа – 4:0 (2:0) која може само да храбри пред наредна два квалификациона меча против Луксембурга и Републике Ирске.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Куки 2, 0:2 Јовић 18, 0:3 Влаховић 60, 0:4 Миленковић 85.  Стадион: Нађерди у Дебрецину. Судија: Глова (Словачка).

КАТАР: Алшиб, Мигел, А. Хасан, Албајати, Салман, Будијаф (74. Мадибо), Алелдин,  Алрави, Ал Хајдос (61. Афиф), Куки,  Али.

СРБИЈА: Рајковић (46. Свилар), Миленковић, Настасић (46. Вељковић), Павловић, Лазовић (76. Радоњић), Максимовић (63. Рачић), Гудељ (56. Лукић), Бирманчевић (56. Живковић), Ђуричић, Јовић, Влаховић.

Сјајно је Србија ушла у меч и већ после 20 – так минута игре стекла завидну предност и практично решила меч. Први гол је Катар сам себи дао, играо се други минут када је Филип Ђуричић пробио по десној страни, упутио центаршут ка Душану Влаховићу, али Куки је неспретно реаговао у покушају да пресече пут лопти и Алшиб је само погледом испратио оно што се није могло спречити. Деловали су Орлови добро на терену, са много више самопоуздања од будућег домаћина Првенства света, а после акције из 18. минута све је било решено далеко пре краја. Поново је Филип Ђуричић обавио велики део посла, одузео лопту на средини терена и повукао контру, упослио је Душана Влаховића, овај проследио лопту до Луке Јовића, уследио је „лажњак“ и реализација која ће играчу Реал Мадрида много да значи. Ако је Катар и покушавао да се после рано примљеног гола врати у игру, после овог гола игра му се практично распала. Могли су Орлови веома брзо и до трећег гола, видели смо опет одличну акцију, а мало је недостајало да се дебитант Вељко Бирманчевић упише у стрелце. Исто као и Филип Ђуричић у 34. минуту. Брзопотезна акција у којој се Душан Влаховић одложио лопту до Филипа Ђуричића, уследио је ударац али је лопта за мало прошла поред стативе. И то је углавном било све у првом делу игре, сигурна, добра игра наше селекције која је контролисала игру све време.

Од првог минута наставка селектор Стојковић је извршио две измене, Милош Вељковић је ушао у игру уместо Матије Настасића, а Предрага Рајковића је заменио дебитант Миле Свилар. И имао је млади голман одмах добру интервенцију после једног покушаја играча Катара. Од 56. минута поверење су добили и Саша Лукић и Андрија Живковић, из игре су изашли Вељко Бирманчевић и Немања Гудељ. А нисмо дуго чекали на нови, трећи гол Орлова. За то се побринуо Душан Влаховић који је рутински завршио акцију коју је повео Филип Ђуричић. Уследиле су нове измене, сада Урош Рачић уместо Немање Максимовића. За континуитет и ритам који смо диктирали. Прилику је добио и Немања Радоњић…А тачку на феноменално вече Орлова ставио је Никола Миленковић, пет минута пре краја меча, после сјајне реакције након корнера.

Србија 7. септембра (18,00) игра против Луксембурга на стадиону „Рајко Митић“, а три дана касније следи меч у Даблину са Републиком Ирском.