Вести

ДИРЕКТОР А РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СТЕВАН СТОЈАНОВИЋ ГОСТ ФАКУЛТЕТА ЗА МЕНАЏМЕНТ У СПОРТУ АЛФА БК УНИВЕРЗИТЕТА

20.04.2022.

Директор А репрезентације Стеван Стојановић гостовао је у среду на Факултету за менаџмент у спорту Алфа БК Универзитета у Београду и током сат времена дружења са студентима говорио о својој играчкој и функционерској каријери.
„Људи обично мисле да функција спортског директора подразумева седење у фотељи и целодневни боравак у канцеларији. Наравно да то није тако, овај посао је много сложенији и комплекснији. Као директор репрезентације Србије имам обавезу да се бавим многим детаљима који селектору, члановима стручног стаба и играчима посао чине лакшим. Одувек ме је привлачио менаџмент и улога руководиоца у неком спортском колективу, никада нисам размишљао о тренерској каријери“ – одговорио је Стојановић на питање једног студента која је основна разлика између играчке и функционерске улоге у фудбалу.
По завршетку предавања, директор наше А репрезентације уручио је декану Алфа Универзитета и некадашњем фудбалеру Земуна Јовану Веселиновићу монографију ФСС о две најславније генерације српског репрезентативног фудбала која је у Литванији и Новом Зеланду освојила европско и светско злато у омладинском узрасту.