Вести

ДЕЛЕГАЦИЈА ФСС У ДИЗЕЛДОРФУ, СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ | ВАЖНО ЈЕ ДА ЈЕ СРБИЈА ПРОНАШЛА СВОЈЕ МЕСТО, ДА СМО ПОНОВО ДЕО ЕВРОПСКОГ КРЕМА ФУДБАЛА (ВИДЕО)

09.04.2024.

Одобројавање до почетка Европског првенства увелико траје. УЕФА и национални савези чије репрезентације учествују на завршном турниру активно се припремају за боравак у Немачкој. И са тим у вези 8. и 9. априла у Дизелдорфу организована је завршна едукативна радионица УЕФА на којој су између осталог учествовали и селектори репрезентација које су избориле пласман на ЕУРО 2024.

-Када сте овде онда видите колико је важно што је Србија успела да се квалификује на Првенство Европе, што је део фудбалског крема. Увек је лепо када видите и сретнете старе пријатеље, наравно све оне који представљају европски фудбал, од највећих савеза, селектора. Важно је да је Србија пронашла своје место, срећни смо да смо опет у ситуацији да се боримо да нашу земљу представљамо на најбољи могући начин – не крије селектор Драган Стојковић.

Селектор А тима Србије Драган Стојковић био је током првог дана присустан на састанку где се дискутовало о предстојећем такмичењу из различитих аспеката који су од посебног значаја са све што очекује тим Србије на Европском шапмионату.

-Оно што нас је највише интересовало, то је број играча на списку за Европско првенство. Узео сам учешће у тим разговорима и дао сам предлог да то буде 26. Мислим да се скоро сви селектори слажу да је број од 23 играча и три голмана један оптималан број, јер мислим да не треба ићи корак уназад у односу на Мундијал. Много је утакмица током сезоне, много повређених играча. Мислим да ће тај предлог проћи, наравно морамо да сачекамо до коначне одлуке УЕФА. Било је наравно и селектора који су сматрали да је 23 играча сасвим довољно и да им већи број ремети тренинг, да не могу да се сконцентришу на оно што треба да раде на терену, али генерално већина је за то да буде 26 играча на коначном списку за ЕУРО.


Осврнуо се селектор Драган Стојковић и на предавање председника Судијског комитета УЕФА Роберта Росетија.

-Имали смо заиста један квалитетан састанак, Роберто Росети је упознао све селекторе са многим стварима које нас очекују на Европском првенству. Ствари везане за суђење, уопште за технологију која ће бити подигнута на највиши могући ниво, када су у питању ВАР одлуке и уопште понашање судија на терену, играча, свих актера, шта ће се толерисати, а шта неће. Један врло, врло добар и користан састанак.

Драган Стојковић је у Минхену имао низ срдачних сусрета и пријатељских разговора са колегама, селектором Француске Дидијеом Дешаном, као и Енглеске Геретом Саутгејтом, односно Словеније Матијажом Кеком, а срео се и са помоћником хрватског селектора Ивицом Олић као и високим званичником УЕФА Ђорђом Маркетијем.

-Са доста њих сам причао,  наравно и ово је увек добро место за такве сусрете и разговоре. Било је много фудбалских тема о којима можемо да разговарамо са врло компетентим људима, тако да сам генерално презадовољан састанцима које смо имали. Верујем да ће они допринети и бољем фудбалу са више фер плеја, све за оне који воле да уживају у њему, на радост навијача – рекао је Драган Стојковић, селектор Србије.

Уз селектора Стојковића делегацију Фудбалског савеза Србије у Дизелдорфу чинили су директор А тима Стеван Стојановић, тим менаџер Немања Филиповић, тренер у стручном штабу Стојковића Кацушито Киноши, директор маркетинга ФСС Вања Костић, комесар за безбедност ФСС Иван Петрић, доктор А тима Дејан Александрић, менаџер ораганизационих послова А тима Душан Рајковић и портпарол ФСС Милан Вуковић.