Вести

ЧЛАНОВИ ХЕТ-ТРИК КОМИТЕТА УЕФА ОДУШЕВЉЕНИ СПОРТСКИМ ЦЕНТРОМ У СТАРОЈ ПАЗОВИ | ФСС ИМА ЈЕДАН ОД НАЈМОДЕРНИЈИХ И НАЈФУНКЦИОНАЛНИЈИХ СПОРТСКИХ КОМПЛЕКСА У ЕВРОПИ

03.10.2023.

Чланови ХЕТ-ТРИК комитета УЕФА на челу са председником Карл-Ериком Нилсоном, у друштву потпредседника нашег Савеза Бранислава Недимовића и генералног секретара Јована Шурбатовића, обишли су у уторак у току дана просторије Спортског центра у Старој Пазови и уверили се још једном да Фудбалски савез Србије располаже једним од најмодернијих и најфункционалнијих спортских комплекса у Европи.

”Као што смо претпоставили у најави овог догађаја, сви чланови ХЕТ-ТРИК комитета одушевљени су и пуни позитивних утисака након посете нашем Спортском центру, што само доказује да смо апсолутно оправдали поверење УЕФА и заслужили да будемо организатори и домаћини овако важног састанка” – рекао је генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић који је имао својеврсну улогу водича својим колегама из ХЕТ-ТРИК комитета УЕФА.
Импресионирани садржајем који нуди Спортски центар у Старој Пазови, уважени гости, чланови једног од најважнијих сектора у систему Европске фудбалске уније, констатовали су да је Фудбалски савез Србије прави пример како се средства из ХЕТ-ТРИК фондова користе на рационалан и ефикасан начин.
Директор Националних асоцијација УЕФА, Зоран Лаковић, присетио се првих корака у процесу реализације великог пројекта и подсетио како је својевремено са некадашњим председником ФСС Томиславом Караџићем дошао на идеју о изградњи српске куће фудбала.
Заједничким улагањима УЕФА, државе Србије и Општине Стара Пазова, на површини од 12 хектара, изграђен је велелепни тренинг-центар који је временом постајао све модернији и садржајнији.
Пажњу гостију из ХЕТ-ТРИК комитета привукли су пре свега стадион у Старој Пазови који је заједно са осталих пет терена оцењен чистом десетком од стране УЕФА експерата и нове ВИП просторије које на један специфичан начин ’причају’ о историји српског фудбала и најважнијим победама наше репрезентације.
”Посебно им је био интересантан терен број 10 који носи име Мишела Платинија, председника УЕФА у време изградње Спортског центра, као и чињеница да се у нашој кући фудбала припремају кошаркашки и рукометни репрезентативци. Успели смо да направимо баланс између потреба наших селекција и комерцијалних активности, што нам омогућује да послујемо позитивно. Овде долазе екипе са Блиског истока, из Емирата, Саудијске Арабије, не питају за цену и признају да нигде у Европи не могу да добију боље услове за рад. Одушевљени су хотелом, смештајним капацитетима, рестораном, храном, медицинским блоком, теретаном, спортском халом… Импонују нам похвале које стижу од првог човека европског фудбала Александера Чеферина и његових најближих сарадника” – поносно истиче Шурбатовић.
Обилазак Спортског центра само је увертира у састанак ХЕТ-ТРИК комитета који ће у среду пре подне отворити председник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић и министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић и на коме ће ФСС аплицирати са још једним великим пројектом у вредности од 20 милиона евра.

”Даља модернизација Спортског центра, али и улагања у клубове, терене и стадионе широм Србије, само су наставак процеса који се зове инфраструктурна револуција српског фудбала.” – закључио је први оперативац ФСС Јован Шурбатовић.