Вести

БОЈАН ВУЧКОВИЋ И ПРЕДРАГ ГРОЗДАНОВИЋ ПРЕДСТАВЉАЛИ ЖЕНСКИ СРПСКИ ФУДБАЛ НА СВЕЧАНОСТИ ФИФА У МИЛАНУ

24.09.2019.

Кординатор за женски фудбал ФСС Бојан Вучковић и селектор наше најбоље женске репрезентације, Предраг Гроздановић, боравили су у Милану где су присутвовали годишњем избору ФИФА награда. У разговору са представницима других савеза и људима који воде бригу о женском фудбалу, Вучковић и Гроздановић су разменили искуства, истовремено искористили прилику за неколико фотографија са познатим људима из света фудбала.

А коме је све ФИФА одала признање? Фудбалер Барселоне Лионел Меси проглашен је још једном, шести пут, за најбољег фудбалера света у ФИФА избору. У конкуренцији Кристијана Роналда и Вирџила Ван Дајка, награду је добио Аргентинац.

Изабран је најбољи тим света, а у њему се налазе Алисон Бекер (проглашен уједно и за најбољег голмана планете), Серхио Рамос, Матејс Де Лихт, Марсело, Вирџил Ван Дајк, Френки Де Јонг, Лука Модрић, Еден Азар, Кристијано Роналдо, Лионел Меси и Килијан Мбапе.

Српски репрезентативац и капитен Ајакса Душан Тадић био је у конкуренцији за идеални тим са још 54 кандидата.

За најбољег тренера у женском фудбалу одабрана је Џилијан Елис, која је недавно са селекцијом САД освојила Светско првенство.Церемонију је окончала награда коју је добила сјајна Американка Меган Рапино, која је изабрана за најбољу фудбалерку на свету.