А селекција

Андрија Живковић и Александар Пријовић: Спремни за ново лице Србије

07.11.2017.

Репрезентација Србије отпутовала је данас у Кину, преко катарске престонице Дохе, а непосредно пред полазак Андрија Живковић и Александар Пријовић били су на располагању представницима медија.
-Прелеп је осећај бити поново у најбољој репрезентацији – искрен је Андрија Живковић.-Драго ми је што сам опет са овим момцима и увек ми је велика част да играм за репрезентацију.
Нападач Бенфике је истакао да се налази у доброј форми…
-Морам да нагласим да за наш фудбал много значи сам одлазак на Светско првенство и сада је на нама да дамо свој максимум како би оправдали велика очекивања. Задовољан сам мојом формом a на мени и саиграчима је да се и у Азији покажемо у добром светлу.

Није Живковић хтео да улази у причу око споразумног раскида уговора ФСС и Славољуба Муслина…
-Није на играчима да о томе говоре. Ми морамо да „причамо“ само на терену.
Ни прича око могућег наследника Славољуба Муслина, а помиње се, како истичу представници медија, и Вељко Пауновић, тренер који је Живковића водио до титуле прваkа света у конкуренцији играча до 20 година, не изазива коментар…
-Ко год да дође биће ми драго. Не бих да причам о томе и није на нама да се мешамо у избор.
Шта може да се очекује у Азији…
-Оба меча су припрема за оно што нас очекује у Русији и тако се понашамо.

Живковић не крије да је конкуренција јака али…
-На мени је да радим и да тренирам, добро играм и онда ће све доћи на своје место.
На крају је „златни орлић“ истакао задовољство што су Партизан и Црвена звезда изборили пласман у Лигу Европе, а нада се, како каже, да ће и презимити у Европи.
Јунак вредне победе против Грузије која нас је одвела на Светско првенство, Александар Пријовић, оптимиста је пред оно што Орлове очекује у Азији.
-Идемо да победимо у оба меча – истиче нападач грчког ПАОК-а.-Сваку утакмицу схватамо озбиљно. Биће напоран пут, али имаћемо довољно времена да се одморимо и припремимо.

О новим лицима у репрезентацији…
-Да, лепо их је видети. На нама је да их прихватимо, уосталом као што су и мене саиграчи прихватили и помогли ми да се адаптирам на услове у репрезентацији.
Ни Пријовић наравно не жели да се бави спекулацијама око питања везаних за селектора…
-Ја као играч се не бавим тим стварима. То је политика Савеза и није на нама да о томе расправљамо.Ја само желим да се захвалим Славољубу Муслину на позиву и поверењу које ми је указао. Надам се да сам делимично и оправдао то поверење. Сада је селектор Младен Крстајић и на нама је да његову филозофију фудбала пренесемо на терен.Желим да играм добро, желим да Србија побеђује и наравно желим да дајем голове. Спреман сам за све. И за евентуално нове тактичке захтеве Крстајића. Сви смо у служби репрезентације и сви желимо исто – јасан је Александар Пријовић.