А селекција

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ, ДУШАН ТАДИЋ И МАРКО ДМИТРОВИЋ:АТМОСФЕРА ДОБРА,У ГЛАВИ МАРОКО

20.03.2018.

Најбоља репрезентација Србије припрема се за провере против Марока, 23. марта у Торину, и Нигерије, четири дана касније у Лондону, а играчи не крију да је атмосфера у екипи добра а концентрација максимална.И одлуку селектора о промени капитена прихватили су, како истиче Александар Митровић, нормално.

-То је избор селектора и морамо да се сложимо са тим, да поштујемо одлуку. Бане, Коки и Матић су највећа имена у нашем тиму. Не верујем да ће бити икаквих промена. Данас смо имали други тренинг и сви смо концентрисани само на припрему утакмица против Марока и Нигерије, које ће нам помоћи да се уиграмо и тактички напредујемо. Увек има места за напредак – рекао је Александар Митровић који
блиста у тиму Фулама, где је дошао на позајмицу из Њукасла.- Нисам се плашио за статус у репрезентацији, мада је сада ситуација много боља, пошто сам почео редовно да играм у клубу. Сваки позив у репрезентацију гледам као прилику за ново доказивање.

Душан Тадић такође не очекује да се било какве одлуке одразе на атмосферу и оно што играчи пружају на терену.
-Атмосфера у екипи је супер, као и увек. Неће то утицати на нас и неће бити неких посебних промена – нагласио је офанзивни везиста Саутемптона.

О циљевима током овог окупљања…

Радимо на томе да се добро уиграмо, да се зна ко шта ради. Верујем да ћемо и убудуће имати добар учинак. Најбитније је да екипа побеђује- јасан је Душан Тадић.

Александар Митровић је додао да му је драго што у репрезентацији има све више играча „златне“ У-20 генерације са СП у Новом Зеланду. Ту су Рајковић, Вељковић, Грујић, Гаћиновић, Живковић и Максимовић, а био би и Милинковић-Савић да се није повредио.

-Много играча те генерације прикључено је ‘А’ тиму. Неки су већ светске звезде, попут Сергеја и сигурно је да могу много да помогну. То су добри и вредни играчи и драго ми је што су ту. Они су будућност репрезентације, сви имају велика очекивања од њих – каже Александар Митровић.

Упитан шта очекује од новог система игре, који припрема селектор Крстајић, популарни Митар је одговорио да са Тадићем иза себе увек може да рачуна на употребљиве лопте.

-Екипа је на првом месту, приоритет су победе, а ја бих волео да наставим да дајем значајан допринос. Са Дуцом је увек лако играти. Он има магију у својим ногама и на мени је само да се добро крећем.

Марко Дмитровић ове сезоне је добио много комплимената за партије у шпанском Еибару. Блиста у Примери.

-Сваки од играча има наду да ће се наћи међу путницима на Светско првенство. На нама је да вредно радимо, а селектор ће изабрати 23 имена.

Дмитровић је упитан какав би савет дао Митровићу пред утакмицу против Костарике на Мундијалу, с обзиром на то да је у Шпанији могао директно да се увери у квалитете голмана Кејлора Наваса.

-Чим брани у Реалу значи да је један од најбољих голмана на свету, али ја верујем у Митра и све наше нападаче. Верујем да можемо да дамо гол Костарики. Само треба да гледамо себе и концентришемо се на нашу игру- изјавио је Марко Дмитровић.