Media

АКРЕДИТОВАЊЕ МЕДИЈА | КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У ФУТСАЛУ: СРБИЈА - РУМУНИЈА

07.04.2021.

Услед специфичних околности у којима се налазимо због епидемије вируса COVID – 19, мера и наредби заштите Владе Републике Србије као и УЕФА протокола систем акредитовања за утакмицу Србија – Румунија (квалификације за Европско првенство, 9. април, дворана ”Миленијум” у Вршцу, 18.00, ТВ Арена спорт) огранизован је на следећи начин:

Отворен од среде 7. априла (12 часова) до петка 9. априла (12 часова), по истеку овог рока нећемо уважавати захтеве.

Максималан број акредитација које смо у овом тренутку у могућности да обезбедимо у складу са мерама заштите је 15 за извештаче у новинарској ложи односно пет за фоторепортере. Акредитације ћемо делити на улазу у дворану предвиђеном за медије (ВИП запад) од 16 сати и 30 минута до почетка утакмице.

НОВИНАРИ И СНИМАТЕЉИ

У односу на расположиви капацитет биће омогућена једна акредитација по редакцији односно медију.
Телевизијама које нису власници ТВ права неће бити дозвољно уношење камера у дворану самим тим ни присуство сниматеља. Обзиром на то да нема микс зоне по завршетку утакмице као ни конференције за медије, ФС Србије ће преко свог сајта и youtube канала обезбедити преузимање материјала (фотографије, видео, изјаве) у најбржем могућем року.
Приликом уласка у дворану биће мерена телесна температура уз обавезно попуњавање упитника у вези са вирусом COVID – 19 и лични потпис.
Неопходно је поштовати дистанцу од 2 метра.
Обавезно је ношење маски.
У прес ложи биће означена места предвиђена за новинаре која ће морати стриктно да се поштују.

ФОТОРЕПОРТЕРИ
Фоторепортери преузимају маркере на улазу у дворану.
Позиције предвиђене за фоторепортере су на трибини (означен простор).
Приликом уласка у дворану биће мерена телесна температура уз обавезно попуњавање упитника у вези са вирусом COVID – 19 и лични потпис.
Ношење маски је обавезно.
Излазак из дворане је исти као и улазак.

НАПОМЕНА: ФС Србије ће преко свог сајта обезбедити преузимање фотографија са утакмице у најбржем могућем року од завршетка првог и другог полувремена.
Што се тиче осталих процедура у вези са системом акредитовања неопходно је да за вашег извештача пошаљете податке на меморандуму фирме и са званичне мејл адресе.
Захтев мора да садржи име и презиме извештача, фотографију извештача. Фудбалски савез Србије задржава право да утврди коначан број издатих акредитација у складу са расположивим капацитетом и следећим приоритетима:
Медијски партнери ФСС
Медији који су редовно пратили активности футсал репрезентације Србије
Спортске редакције, односно медији
Остали информативни медији, у складу са тиражом и утицајем на медијском тржишту

Ваше захтеве можете слати на мејл [email protected] и још једном вас молимо да се придржавате наведених временских рокова, у супротном неће вам бити издата акредитација. Свака злоупотреба биће санкционисана одузимањем права на акредитовање и пријавом у УЕФА. Контрола ће бити обављена на улазу. Уколико не добијете мејл, информацију о томе да ли је одобрена акредитација можете добити позивом на број +38164 818 0139.