А селекција

БРАТИСЛАВ ЖИВКОВИЋ, ЈЕДАН ОД ПОМОЋНИКА СЕЛЕКТОРА СТОЈКОВИЋА, БОРАВИО У ФИРЕНЦИ И ВИДЕО АСИСТЕНЦИЈЕ ЈОВИЋА И ГОЛ ТЕРЗИЋА, УБЕДЉИВ ТРИЈУМФ ФИОРЕНТИНЕ ПРОТИВ САМПДОРИЈЕ

30.04.2023.

Последњи дан априла донео је много узбуђења у италијанској Серији А где је и данас на терену било српских репрезентативаца. На стадиону „Артемио Франки“ Фиорентина је била убедљива против Сампдорије – 5:0, а на терену су били од првог минута Лука Јовић, Никола Миленковић, у финишу меча прикључио им се Алекса Теризић, док је за госте Филип Ђуричић одиграо четрдесетак минута.

Убедљиву победу домаћих испратио је један од тренера у А тиму Србије Братислав Живковић који се после утакмице састао са нашим репрезентативцима. Сигурно да су више разлога за добро расположење имали Миленковић, Јовић и Терзић. Лука Јовић је меч завршио са три асистенције од којих је последња била за реализацију Алексе Терзића.

Осим утакмице тема за разговор биле су и квалификације за ЕП које се настављају у јуну и које нашој репрезентацији доносе утакмицу против Бугарске у Разграду. Селектор Драган Стојковић са тимом сарадника пажљиво прати форму наших репрезентативаца. Подсетимо да се недавно са капитеном Душаном Тадићем у Амстердаму састао директор А тима Стеван Стојановић.

Фиорентина је овом победом отишла на осмо место Серије А, док се Сампдорија коју тренира Дејан Станковић налази на последњем месту .