А селекција

А РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ | СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПОСЕТИО АЛЕКСАНДРА МИТРОВИЋА У ЛОНДОНУ

07.10.2022.

После успеха у Лиги нација, пласмана у елитни ранг овог такмичења, апсолутна концентрација и брига селектора „А” тима Србије Драгана Стојковића усмерена је ка припремама за Светско првенство у Катару.

У складу са тим селектор је отпутовао у Лондон, како би се на лицу места видео са најбољим стрелцем у историји државног тима, репрезентативцем Александром Митровићем, и сазнао нешто више о степену повреде. Током вечере је, наравно, било мноштво тема за разговор, међу којима су се издвојиле оне које се односе на план и програм припрема за предстојеће Светско првенство.

Селектор Србије је на крају дружења пожелео Митровићу да што пре санира повреду и да настави са одличним играма за Фулам.

Прву утакмицу Србија игра против Бразила 24. новембра, пре тога је и пријатељски меч 18. новембра против Бахреина у Рифи, и до тада селектор нашег најбољег тима наставиће да обилази репрезентативаце Србије широм Европе.

Стојковић ће већ за који дан бити са остатком делегације ФС Србије у Франкфурту, где је у недељу 9. октобра од 12 часова жреб квалификационих група за Европско првенство 2024. године у Немачкој. Наша репрезентација није од 2000. године била учесник завршног континенталног такмичења, а на ЕП у Белгији и Холандији управо је Стојковић као капитен предводио тадашњу репрезентацију СР Југославије…