МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕВОЈЧИЦА | „А” РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ПОДРЖАЛА АКЦИЈУ ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ (ВИДЕО)

11.10.2024.

Фудбалски савез Србије слави Међународни дан девојчица!

Широм света данас се обележава Међународни дан девојчица, а Фудбалски савез Србије с поносом га прославља са хиљадама девојчица које данас, као и свакога дана, шутирају фудбалску лопту.

Виолета Словић, Невена Дамјановић, Јована Дамњановић, Јелена Чанковић и друге сјајне српске репрезентативке већ имају своје наследнице у млађим селекцијама националногтима где Нина Матејић, Сара Стокић и још много талентованих девојака освајају срца љубитеља фудбала, не само у Србији, већ и широм Европе.

А баш у Србији, у Алексинцу, Куршумлији, Крушевцу, Крагујевцу, Шапцу, Бачкој Паланци, Инђији, Великом селу и стотинама различитих локација стварају се нове наде српског фудбала, а пре свега, стварају се здраве и физички активне девојчице.


Неколико различитих пројеката базичног фудбала Фудбалског савеза Србије окупља преко 5000 девојчица. Неке су се први пут сусреле са овим спортом, попут оних најмлађих у оквиру УЕФА Диснеy Playmakers пројекта, док су оне у школском фудбалу већ на прагу развојне лиге.

Отворена су им врата да тренирају фудбал, како у хомогеним групама, тако и заједно са дечацима како су то некада радиле управо највеће звезде српског националног тима.

Девојчице тренирају уз стручна лица, а сваки програм спроводи се под будним оком УЕФА и ФИФА, који имају само речи хвале, а врло често Фудбалски савез Србије користе као пример добре праксе.

Бројке и резултати у фудбалу јесу веома битни, али највећа победа огледа се у сваком осмеху на лицима најмлађих којегласно и с поносом изговарају – Фудбал је за девојчице!

Акцију Фудбалског савеза Србије са поносом је подржала и мушка „А” репрезентација наше земље.

Срећан Међународни дан девојчица!