Vesti

U21 | TRENING PRED UTAKMICU SA UKRAJINOM, IZJAVE SELEKTORA LJUBINKA DRULOVIĆA I MIHAJLA ILIĆA

05.09.2024.

Mlada reprezentacija Srbije odradila je danas u poslepodnevnim časovima poslednji trening pred utakmicu sa Ukrajinom (6. septembar, ”LNK Sporta Parks”, 18.00) u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025.


Izabranici selektora Ljubinka Drulovića, odnosno ekipa koju većinom čine igrači omladinske reprezentacije Srbije (generacije 2004/05), imaće pravi ispit u svom debitantskom nastupu protiv prvoplasirane ekipe u grupi F.

Selektor Ljubinko Drulović i Mihajlo Ilić govorili su za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije pred sutrašnju utakmicu:

”Ovo je novi početak mlade reprezentacije. Zadovoljan sam odnosom i zalaganjem momaka. Verujem da će pokazati da su ekipa koja će biti konkurentna u budućnosti na evropskoj sceni. Želimo da pokažemo da možemo da igramo protiv najboljih. Analizirali smo Ukrajinu, radili smo na taktičkim zamislima. Jasno je da se radi o kvalitetnoj ekipi koja nije slučajno savladala Englesku, velikog favorita u grupi. Ekipa je u stvaranju, konkurencija postoji. Motiv je višestruk, momci žele da se nametnu. Treba da vratimo mladu reprezentaciju gde joj je i mesto – u završnicama velikih prvenstava. Vremena nema mnogo, ali radi se o kvalitetnim momcima, koji treniraju u ozbiljnim klubovima. Moramo da individualni kvalitet uklopimo u taktičke zamisli. Mislim da će njihov odnos prema dresu sutra doći do izražaja. Optimista sam što se tiče igre i rezultata, nema razloga da bude drugačije”, izjavio je Ljubinko Drulović.

”Lepo je biti ovde. Eto, igrom slučaja sad sam najstariji član mlade reprezentacije, vreme brzo prolazi. Generalno, to je i čast i obaveza, ali mogu da kažem da se ekipa sjajno uklopila, poznajemo se svi međusobno od ranije iz klubova i mlađih selekcija. Važno je da je dobra atmosfera i van terena, gde se obično i grade velike stvari.

Ukrajina je ozbiljna ekipa, nije slučajnost što su prvi na tabeli. Nisam iznenađen njihovim rezultatom, moramo da budemo na visokom nivou sutra na terenu. Teško je imati konkretne prognoze ili očekivanja, jer mi kao ekipa prvi put igramo zajedno. Kao što sam rekao, daćemo svoj maksimum u ovom trenutku. Želimo da igramo lep fudbal i prikažemo visok nivo zalaganja na terenu. Kada dođeš da igraš za Srbiju, to ne sme da se dovodi u pitanje”, izjavio je Mihajlo Ilić.