Вести

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ИЗВРШНОГ ОДБОРА

12.07.2024.

Одржана је седница Извршног одбора Фудбалског савеза Србије путем видео-конференцијске везе и донето је неколико важних одлука.

После детаљног извештаја (у прилогу је извештај у скраћеној верзији, комплетан извештај на 50 страница налази се у архиву ФС Србије) селектора „А“ репрезентације Србије о учешћу на Првенству Европе у Немачкој IZVESTAJ-SELEKTORA-A-TIMA , потврђено је поверење и дата максимална подршка Драгану Стојковићу у испуњавању наредних циљева који се налазе пред најбољим националним тимом, а то је предстојећи циклус утакмица у Лиги нација где ће акценат бити на уигравању и припреми тима за квалификације које доносе пласман на Првенство света у САД, Мексику и Канади 2026. године.

Извршни одбор је једногласно усвојио извештај селектора Стојковића који је председника Џајића и чланове најодоговорнијег тела наше фудбалске организације упознао са плановима у наредном периоду и чињеницом да ће већ у септембарском термину доћи до значајних промена у играчком кадру наше „А“ репрезентације.

Средином августа, селектор Стојковић биће на располагању представницима медија за одговоре на сва питања. Подсетимо, нашу „А“ репрезентацију прве обавезе у новом циклусу Лиге нација очекују у септембру против Шпаније у Београду и Данске у Копенхагену.

Извршни одбор ФСС прихватио је предлог Заједнице клубова Супер и Прве лиге Србије да у сезони 2024/25 сваки клуб мора да има два бонус играча у својој постави.

Усвојене су Пропозиције такмичења за првенство Супер и Прве лиге за такмичарску сезону 2024/25.

Донета је одлука о избору чланова Судијске комисије Фудбалског савеза Србије коју ће чинити председник Дејан Сантрач и чланови Бошко Јованетић, Милан Јеремић, Бранко Павловић и Владимир Недељковић.