Вести

ЗЛАТНА ЛОПТА ФСС | ЛАУРЕАТИ ЗА 2019. СИНИША МИХАЈЛОВИЋ И ДУШАН ТАДИЋ

26.11.2019.

Фудбалски савез Србије изабрао је добитнике традиционалног признања „Златна лопта“ за најбољег тренера и најбољег играча у години на измаку.

Признање за тренера године иде у руке Синише Михајловића, тренера Болоње, особе која у себи има ДНК победника. Један од ретких стручњака који већ годинама ради с успехом у Серији А а да није Италијан, овога пута немогуће је учинио могућим у Болоњи. Клуб који је био практично у амбису и на путу ка Серији Б, поверио је спас српском тренеру и сачувао статус. Коло пре краја, са 30 освојених бодова у 17 кола (више од Интера и Лација, а само за бод или два слабије од Јувентуса, Наполија, Роме и Милана), победивши Интер и Наполи и освојивши 10. место на крају првенства са вишеструко слабијим и јефтинијим тимом од наведених, Михајловић је заслужио наклон фудбалске Италије. И довољно да му Болоња укаже ново поверење и повери срце у новој, овога пута најважнијој борби Синише Михајловића.  Због свега наведеног  Фудбалски савез Србије није имао дилеме да покаже поштовање за све оно што је Михајловић урадио у години на измаку.

Играч који је обележио 2019. годину је Душан Тадић, капитен Ајакса и један од најистакнутијих играча у најбољем државном тиму. Лидер славног амстердамског клуба водио је „копљанике“ кроз фантастично путовање у Лиги шампиона, а фудбалски свет је данима препричавао његове бравуре из меча на стадиону Сантијаго Бернабеу са мадридским Реалом, али и дуела са Јувентусом, Тотенхемом…Голови и пре свега асистенције, његов су заштитни знак, а захваљујући тим бравурама у великој мери, Ајакс је освојио триплу круну у Холандији и Европа му се поново клања. Колико УЕФА поштује све оно што је српски репрезентативац остварио у години на измаку, говори и чињеница да се његово име налази међу 50 најбољих у Европи за тим године у избору посетилаца сајта УЕФА. а име нашег аса је и међу 30 оних који улазе у конкуренцију за престижно признање Франс фудбала „Златну лоту“. Година коју ће да памти.

Признања најбољем тренеру и играчу у 2019. години биће уручена 20. децембра (18,00) на свечаности ФСС у Народном позоришту.