Вести

ЖЕНСКА „А“ СЕЛЕКЦИЈА ИЗГУБИЛА ОД ФРАНЦУСКЕ | ХРАБРА СРБИЈА И ДОСТОЈАН ОТПОР ЈЕДНОЈ ОД НАЈБОЉИХ СЕЛЕКЦИЈА СВЕТА (ВИДЕО)

18.09.2020.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Фрајтовић (аутогол) 6, 0:2 Мари 15. Градски стадион у Суботици. Судија: Фрида Нилсен (Данска).

СРБИЈА: Костић, Вајда, Словић, Дамјановић, Фрајтовић, Благојевић (од 90+3 Матић), Павловић (од 90+4 Брадић), Пољак (од 87. Ивановић), Чанковић, Филиповић, Мијатовић.Селектор Предраг Гроздановић

ФРАНЦУСКА: Перие – Мањи, Торент, Де Алмеида, Е. Каскарино, Карише, Катото, Билбау, Ле Сомер (од 73. Есеји), Д. Каскарино, Диани (од 88. Клемерон), Мари (од 65. Малард).

Најбоља женска репрезентација Србије поражена је у Суботици од Француске – 0:2 (0:2) у квалификацијама за Првенство Европе, али изабранице селектора Предрага Гроздановића могу бити задовољне епилогом јер су против себе имале једну од најбољих селекција света.

Можда и превелики респект, без обзира на квалитет који је недвосмислено на страни, у женском фудбалу, далеко развијеније Француске, утицао је да гошће брзо и лако дођу до капиталне предности коју су сачувале до краја утакмице.

Селектор Предраг Гроздановић после свега може да буде задовољан издањем наших девојака и поред пораза…

-Видели смо храбру Србију, оно што ме радује је чињеница да су девојке испоштовале договор из свлачионице. Видео се напредак у игри, воља и жеља, мислим да ће Србија играти још боље у наредном периоду. Честитао бих девојкама на доброј партији, заслужиле су и бољи резултат, али опет када све погледамо Француска је била апсолутни фаворит, уосталом они су трећа селекција на свету. Можемо бити поносни на ово наше издање , пружили смо достојан отпор и показали зубе једној од најбољих селекција на свету – рекао је селектор Предраг Гроздановић.

И капитен Виолета Словић не крије да Србија може бити поносна издањем против трећепласиране селекције на свету …

-Поправиле смо утисак из првог меча у Бордоу, одиграле  смо веома борбено и честитала бих девојкама на тактичкој дисциплини и ономе што су приказале. Ова утакмица ће нам помоћи за наставак квалификација и меч са Казахстаном 24. октобра. И то ће бити тежак меч, али верујем да ћемо пружити добру игру и освојити три бода – рекла је Виолета Словић.