Вести

ЖЕНСКА А | РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ОДЛАЗИ У ПОЉСКУ, СЕЛЕКТОР ДРАГИША ЗЕЧЕВИЋ И ИГРАЧИЦЕ ВЕРУЈУ ДА МОГУ ОСТВАРИТИ ДОБАР РЕЗУЛТАТ КОЈИ СРБИЈУ ВОДИ У ЕЛИТНУ ГРУПУ ЕВРОПСКОГ ФУДБАЛА (ВИДЕО)

24.10.2023.

Женска репрезентација Србија бележи сјајне резултате у Лиги нација, остварене су две победе, против Украјине и Грчке, а пред изабраницама селектора Драгише Зечевића су нова два испита, оба против Пољске. Први меч је на програму 27. октобра у Пољској, други четири дана касније у Старој Пазови. Није тајна, пред ове важне дуеле селекција се суочава са много кадровских проблема. Како их превазићи, како доћи до четири или шест бодова из два дуела са веома квалитетном репрезентацијом Пољске?

„Имамо проблема, али имамо и добру атмосферу, она је кључ свега. Ми верујемо да ће до првог меча здравствени билтен бити бољи, али пред нама су два меча и ја сам уверен да ће девојке дати свој максимум. Надам се да ћемо имати добру увертиру у Пољској пред други меч који нас очекује у Спортском центру у Старој Пазови. Углавном, девојке су спремен, обавили смо анализу ривала и очекујем повољан резултат у Пољској“ рекао је Драгиша Зечевић.

Ко је све под знаком питања?

„Неколико девојака није са нама или имају проблема са повредама, Александра Лазеревић, Оршоја Вајда, Ема Петровић, Анђела Крстић, а чекамо вести око Милице Костић, Саре Павловић и Јелене Чанковић. Надамо се да ће бити све у реду са њима, али све остале девојке су спремне. Понављам, имамо две утакмице у којима видимо шансу да се домогнемо првог места, што је био наш циљ од првог дана“

Уколико приступ буде био као у прве две утакмице, нема разлога да бринемо за резултат?

„Апсолутно. За ових једанаест месеци колико смо заједно, напредујемо из меча у меч. Девојке су свесне значаја ових мечева и верујем да ће бити најбоље када је најважније“ закључио је Драгиша Зечевић.

Марија Илић не крије да девојке имају огроман мотив…

„Сам ривал је мотив, али још већи је чињеница да играмо добро. И то нам даје за право да верујемо у добар резултат у Пољској, онда наравно и на нашем терену. Да добрим исходима дочекамо крај године као прваци групе“ не крије Марија Илић.

Пољска је директан ривал за место које води у А дивизију Лиге нација?

„Добар резултат у Пољској уначи и пуне трибине у реваншу који се игра у Старој Пазови. Мислим да смо заслужиле подршку, имамо сјајну шансу да заједно са навијачима остваримо резултат који је од велике важности за женски фудбал у Србији“.

Тијана Филиповић је такође охрабрена добрим издањима селекције…

„Идемо на победу у Пољској, урадићемо све да то и остваримо“

Терен у Пољској се показао као таличан, тамо сте славиле против Украјине?

„Много нам значе добри услови на које ћемо и тамо наићи, све то нам омогућава да пружимо добру партију и освојимо велика три бода. Све би нам онда било лакше пред нашом публиком“ не оставља дилему Тијана Филиповић.

Капитен Виолета Словић сматра да добре игре против Украјине и Грчке треба валоризовати у два меча против Пољске…

„Спремне смо, свесне смо да нас очекују два веома важна меча. Пољска је изузетан противник, али ми знамо шта нам је циљ, желимо прво место и пласман међу најбоље европске селекције у Лиги нација. Фокусирани смо да имплементирамо све што се договоримо у свлачионици, прво у Пољској, затим и пред нашом публиком“ јасна је Виолета Словић.

Пољска је скенирана, одакле прети највећа опасност?

„Дефинитивно од Еве Пајор која је једна од најбољих играчица у Европи. Имаћемо Невена (Дамјановић) и ја веома захтеван задатак, надам се да ћемо успети да је зауставимо. Имају добар напад, потрудићемо се да неутралишемо њихове врлине, а искористимо мане у фази дефанзиве“ истакла је Виолета Словић.