Вести

ЖЕНСКА "А" | ДОБРА ПРОВЕРА, СЈАЈНО ИЗДАЊЕ И РЕМИ ПРОТИВ УКРАЈИНЕ

20.02.2021.

Добро издање наше најбоље женске репрезентације у првом од два теста у турској Алањи. Изабранице селектора Предрага Гроздановића играле су 1:1 (1:0) против Украјине у мечу који је имао такмичарских примеса, доста узбуђења, лепих акција и на крају два гола. Србија је у већем делу меча доминирала, имала већи посед лопте, боље прилике, али после свега утисак је да са нерешеним исходом сви могу бити задовољни.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Овдишчук 44, 1:1 Пољак 72. Стадион у Алањи.

УКРАЈИНА: Самсон, Кравец, Подолска, Петрик, Филенко, Калина (од 46. Пансулаја), Андрушчак (од 46. Кјатјева), Бојченко (од 28. Андруков), Овдишчук (од 82. Малакова), Козлова (од 68. Кравчук), Ананашченко (од 82. Хирин).

СРБИЈА: Костић, Фрајтовић, Дамјановић, Јанковић (од 52. Лазаревић), Мијатовић (од 84. Матић), Благојевић, Матејић, Чанковић, Миладиновић, Пољак, Филиповић.

Селектор Предраг Гроздановић не крије да је задовољан игром наших девојака…

-Јако ми је драго да су девојке испуниле све оно што смо тражили од њих у овом мечу. Одиграле су фантастичну утакмицу, доминирале током већег дела меча и потрвдиле квалитет који имају. Показале су поново да могу да играју протин најбољих селекција и све оно што заједно радимо полако већ даје жељене резултате. Србија у овом тренутку може да изађе на мегдан и много боље рангираним репрезентацијама. Верујем да ћемо форму дизати и бити на још већем нивоу како би спремно дочекали наредне квалификације. Овај тим из дана у дан сазрева, жао ми је што немамо више времена које би провели заједно у раду, али трудимо се да на најбољи начин уиграмо  и применимо све тактичке замисли. Честитао бих још једном девојкама на ономе што су данас приказале, играчки смо надиграли Украјину а доћи ће и резултати које желимо – јасан је селектор Предраг Гроздановић.

Наредни меч у Турској наше девојке играју против Русије, 23. фебруара.