Шкотска
0
0
:
(0
0)
:
Србија
08.09.2012.Глазгов (Шкотска)

Стадион: „Хемпден Парк“

Гледалаца: 52.000

Судија: Џонас Ериксон (Шведска)

Стартна постава
Шкотска
Алан Мек Грегор
Алан Хатон
Андриу Вебстер
Кристоф Бера
Пол Диксон
Гери Келдвел
Чарли Адам (К)
69'
Роберт Снодграс
Стивен Најсмит
81'
Џејмс Морисон
81'
Кенет Милер
Србија
Владимир Стојковић (41)
Бранислав Ивановић (53) (К)
Милан Бишевац (11)
Матија Настасић (3)
Александар Коларов (34)
46'
Срђан Мијаиловић (3)
Александар Игњовски (6)
Милош Нинковић (28)
Зоран Тошић (43)
58'
Дарко Лазовић (4)
84'
Филип Ђуричић (4)
Резервни играчи
Шкотска
69'
Џејмс Форест
81'
Џејми Меки
81'
Џордан Роудес
Србија
46'
Љубомир Фејса (8)
58'
Душан Тадић (7)
84'
Дејан Лекић (7)
Селектори
Шкотска
Крејг Ливајн
Србија
Синиша Михајловић (5)