Успео реванш омладинки: Србија убедљива против Словачке – 4:3(3:0)

08.03.2017.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Мишељић 6. (из једанаестерца), 2:0 Филиповић, 3:0 Ивановић 33, 4:0 Пољак 62, 4:1 Богорова 70, 4:2 Богорова 71, 4:3 Лемешова 90. Стадион: СЦ ФСС у Старој Пазови. Гледалаца: око 200. Судија: Марина Вишњић. Помоћници: М.Милошевић,З.Пуношевац.
СРБИЈА: Ђапић (од 46. Михајловић), Вучковић (од 73. Голубовић), Ђуричек, Брадић, Кардовић, Пољак (од 68. Белован), Мишељић, Ивановић (од 84. Кричак), Филиповић, Ковачевић (од 52. Бака), Кнежевић.
СЛОВАЧКА: Жомрајова, Вагаска, Лукачова, Гмитерова, Лемешова, Обеткова, Богорова, Биеликова, Мразикова, Бочонова, Жемберова.
После добре игре, али и силних промашаја у првом (поразе 1:2) од два меча са Словачком, наше девојке које се припремају за другу рунду квалификација за пласман на Европско првенство, реванширале су се Словакињама – 4:3(3:0).
За разлику од првог дуела, девојке селектора Лидије Стојкановић биле су сада много ефикасније у завршници, а сусрет је решен практично после пола часа игре и убедљивог вођства Србије. Играо се шести минут када је Викторија Мишељић са 11 метара крунисала покушај Миљане Ивановић да заобиће голмана Словачке, али је срушена и судија Марина Вишњић је оправдано показала на белу тачку.
У 26. минуту видели смо евро гол у режији Тијане Филиповић, извела је слободан ударац са око 30 метара и добила аплаузе. Само неколико минута касније Словачка је била на ппрагу катастрофе,Тијана Филиповић је сада била у улози асистента, а Миљана Ивановић се потрудила за реализацију.
Наставак је донео сличну причу, поново је расположена Тијана Филиповић направила проблем одбрани Словакиња, проиграла је Ангелу Пољак која је повећала резултат. Уследиле су измене, пао је и ритам утакмице, а Словакиње су преко Андрее Богорове за само два минута постигле два гола и ублажиле висок пораз. Диана Лемешова је пред сам крај меча постигла за Словачку, после свега виђеног, гол за частан пораз. Углавном, добро издање наших девојака пред последња рунду квалификација за пласман на Европско првенство које се одржава у Северној Ирској.На турниру чији домаћин је Норвешка од 4. до 11. априла, изабранице селектора Лидије Стојкановић имаће за ривале још селекције Шведске и Италије.