Вести

ФСС И ХУМАНО СРЦЕ СРБИЈЕ | УТАКМИЦА ЗА БЕЗБРИЖНО ДЕТИЊСТВО ВАЊЕ МАЛОВИЋ ЈОШ ТРАЈЕ, АЛИ ЈЕ ОНА ЈЕДАН КОРАК БЛИЖЕ ПОБЕДИ

05.09.2021.

Хуманитарна иницијатива Фудбалског савеза Србије, маркетинг тима који је осмислио читаву акцију, Града Београда и компаније Мozzart, изазвала је велику пажњу јавности. Наиме, уочи меча репрезентације Србије против Луксембурга испред стадиона “Рајко Митић” водиле су се још две борбе – за сузбијање епидемије и за тромесечну бебу Вању Маловић која болује од спиналне мишићне атрофије.

Град Београд је на доброј познатој локацији у Љутице Богдана поставио вакцинациони пункт, а за сваког вакцинисаног у овој хуманитарној акцији, компанија Моzzart издвојила је 5.000 динара (укупно милион динара) за фонд још једне бебе којој је потребно 2,5 милиона евра за лечење. Акцији су се одазвала и истакнута имена нашег фудбала, вакцину су примили Никола Лазетић, Милан Јовановић…а свако ко је донео важну одлуку и примио прву дозу баш на стадиону, добио је улазницу за меч, као и прилику да освоји вредне награде. Најсрећнији био је Ненад Ђорђевић који је освојио Sony playstation 5.

Срећне руке  били су и Ненад Вучетић, Анђелија Папић, Милица Поповић, Лазар Лукић, Стефан Исаиловић, Драган Папић, Катарина Николић, Александар Влашић, Златко Трифковић и Миодраг Јашовић који ће добили награде од Фудбалског савеза Србије.

Важно је истаћи да утакмица за безбрижно детињство Вање Маловић још траје (такође акција маркетинг тима ФСС – аукција дресова Србије у којима су наступали Митровић, Тадић и другови против Луксембурга https://www.matchwornshirt.com/club/serbiа), али је она један корак ближе победи. У томе су јој дефинитивно помогли многобројни људи добре воље који су донели одлуку и учествовали у акцији Фудбалског савеза Србије са партнерима.