Вести

U21 | СРБИЈА ПОСЛЕ ПРЕОКРЕТА ОСТВАРИЛА ВАЖНУ И УБЕДЉИВУ ПОБЕДУ У ЈЕРЕВАНУ

07.10.2021.

Млада репрезентација Србије (U21) успела је, после преокрета, да слави у 3. колу квалификација у Јеревану против Јерменије – 4:1 (0:1) и на тај начин остане у трци за пласман на Првенство Европе.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Мирзојан 36, 1:1 Ераковић 56, 1:2 Терзић 85, 1:3 Тедић 88, 1:4 Гаврић 90+5. Спортски центар ФС Јерменије у Јеревану. Судија: Ивар Ори Кристјансон (Исланд)

ЈЕРМЕНИЈА: Нерсесијан, Галстјан, Самсонјан, Џубарасрјан, Мктаријан, Серобјан (64. Камојан), Мирзојан, Агасарјан (89. Хакобјан), Шагојан, Петросјан (75. Таракјан), Григорјан. Селектор Рафаел Назарјан

СРБИЈА: Гордић, Ераковић (86. Бјековић), Марковић, Каменовић, Шеховић (78. Даничић), Лукић (78. Илић), Милосављевић (56. Ступаревић), Топић, Гаврић, Тедић, Терзић. Селектор Звонко Живковић

Јерменија је била опаснија у првих 15-так минута (10. и 13.) игре када је два пута озбиљно угрозила гол Гордића захваљујући пре свега индивидуалним потезима Шагојана. С друге стране Србија је највише претила из прекида (покушај Гаврића), односно Шеховића у 26. минуту када смо имали можда и најбољу прилику. У 34. минуту Јерменија је постигла гол после изведеног корнера, али на нашу срећу гол Шагојана је поништен. Два минута касније ипак вођство Јерменије, поново је Шагојан шутирао, а Мирзојан главом проследио лопту у мрежу.

Србија је у наставк меча ушла одлучније, агресивније и већ у уводним минутима имала прилику. На гол смо ипак чекали до 56. минута, када је Гаврић извео прекид а Ераковић главом матирао голмана Јерменске селекције. До потпуног преокрета могли смо у 64. минуту после продора Шеховића, Ступаревић је упутио ударац, али Нерсесијан је успео некако да одбрани овај добар покушај „орлића“. И после промашаја мало је недостајало да будемо кажњени, уследио је један контра-напад и ударац Шагојана, срећом лопта се од пречке одбила у поље. Селектор Звонко Живковић извршио је неколико измена, а на коначну пресуду чекали смо до 85. минута. После велике гужве пред голом Јермена и правог билијара, лопта је дошла до Терзића који је успео да донесе толико жељено вођство које Србију оставља у трци за пласман на Првенство Европе. Да ли је то било све? Није. До краја смо видели и гол Тедића, после продора Бјековића, али и једанаестерац који је промашио Гаврић. Бивши играч Црвене звезде се ипак брзо искупио четвртим голом у мрежи Јермена, за потпуно заслужен тријумф Србије.