Вести

U21 | ”ОРЛИЋИ” ПРЕД ПУТ НА ОСТРВО, ИЗЈАВЕ СЕЛЕКТОРА ДУШАНА ЂОРЂЕВИЋА, ВЛАДИМИРА ЛУЧИЋА И МИТРА ЕРГЕЛАША ПРЕД МЕЧЕВЕ СА ЕНГЛЕСКОМ И СЕВЕРНОМ ИРСКОМ (ВИДЕО)

09.10.2023.

Млада репрезентација Србије окупила се у Београду пред наставак квалификација за Европско првенство 2025. и мечеве са Енглеском (12. октобар, 20.45, Нотингем) и Северном Ирском (16. октобар, 20.30, Лурган).

”Орлићи” ће одрадити два тренинга у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, након чега ће пут Нотингема, где их већ у четвртак очекује први октобарски меч.

Селектор Душан Ђорђевић задовољан је атмофером у тиму и оптимизмом који провејава након доброг отварања квалификација и победе над Азербејџаном:

”Лепо је опет видети ове момке на окупу, расположење које влада када смо сви заједно. Сигурно је меч против Азербејџана довео расположење до максимума. Сада нас очекују два изузетно тешка изазова, први против Енглеза. Сви знамо о каквој се екипи ради, на нама је да се најбоље могуће спремимо за ту утакмицу, да нам она покаже да ли смо екипа за велика дела.”

Вољни моменат мора бити на максимуму:

”Надам се да је вољни моменат приказан у првом мечу нешто што ће ову генерацију красити дуго. Играјући за своју земљу, грб који носимо, не смеју да се доводе у питање ангажман и залагање. Мало је времена до утакмице, свега два тренинга, али сви су у таквој ситуацији. Формирамо тим, ту је неколико нових играча. Формирамо се, али битно је да мотив код играча исти”, додао је селектор.

Ергелаш и Лучић сложни: Идемо по шест бодова!

”Врло важно је што смо квалификације отворили победом. Играли смо код куће и то је био императив, а сада нам предстоје две тешке утакмице, такође јако важне. Пробаћемо да узмемо свих шест бодова”, рекао је Владимир Лучић.

”Играмо са две јако квалитетне екипе, али наравно, увек идемо на победу и повољан резултат. Надам се да могу наставити серију асистенција. То је све нормално, екипа увек избаци неког појединца, али битно је да као тим и екипа изгледамо одлично на терену”, додао је Митар Ергелаш.

На окупљању младе репрезентације појавио се први пут и Михаило Стевановић, стандардни првотимац Сент Галена и бивши репрезентативац свих млађих швајцарских селекција.

Подсетимо, Србија се у квалификацијама за Европско првенство 2025. налази у групи са Енглеском, Украјином, Северном Ирском, Азербејџаном и Луксембургом.