Вести

U21 | ГОРАН СТЕВАНОВИЋ НОВИ СЕЛЕКТОР МЛАДЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

03.03.2022.

Горан Стевановић је нови селектор младе репрезентације Србије (U21). Уговор са познатим стручњаком биће потписан до јуна идуће године. Досадашњи вршилац дужности Александар Рогић остаје на месту селектора репрезентације до 20 година.

„После турбулентног периода који смо имали са младом репрезентацијом надамо се да ћемо са Гораном Стевановићем добити одређену врсту стабилности. Реч је о доказаном и реномираном тренеру за којег верујемо да ће успоставити квалитетан ритам рада са овом селекцијом. Стевановић ће имати максималну подршку свих структура Фудбалског савеза. Пред нама је наставак квалификација, две утакмице код куће против Северне Македоније и Јерменије које неће бити једноставне, али опет, без обзира на околности у којима се налазимо, наши циљеви су максимални и верујемо да ћемо остварити победе у обе утакмице“ истакао је Никола Лазетић, директор млађих селекција ФС Србије.

Горан Стевановић није крио задовољство повратком у своју кућу, јер је дуго година био помоћник селектора А селекције (2003-2006) Илије Петковића.

„Рад у младој репрезентацији је специфичан, то су играчи који би у перспективи требало да буду ослонац А репрезентације, самим тим одговорност је велика и хвала Фудбалском савезу на поверењу. Долазим врло мотивисан, надам се да ћемо у кратком периоду успети да направимо нешто што ће представљати чврст темељ за будућност. У сарадњи са директором Лазетићем ићи ћемо ка томе да направимо добру и квалитетну базу. Ове две мартовске утакмице су јако битне и после њих ћемо сигурно имати јаснију слику о могућностима играча“ рекао је нови селектор младе репрезентације Горан Стевановић.

Горан Стевановић је бивши играч Партизана, затим интернационалац у Португалу и Шпанији, а по завршетку каријере посветио се тренерском позиву. Био је први помоћник селектора А репрезентације, тада Србије и Црне Горе, која је изборила пласман на Првенство света у Немачкој 2006. године. Био је и тренер Партизана, али и селектор Гане и Омана.

Меч младе репрезентација Србије против Северне Македоније на програму је 24. марта на стадиону Вождовца (17,00), а пет дана касније на стадиону ТСЦ-а у Бачкој Тополи следи дуел са Јерменијом (16,00).