Вести

U19 | СЕЛЕКТОР АЛЕКСАНДАР ЈОВИЋ САОПШТИО СПИСАК ИГРАЧА ЗА ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ У СЛОВАЧКОЈ

10.06.2022.

Омладинска репрезентација Србије (U19) остварила је велики успех и после веома захтевних квалификација, изборила је учешће на Првенству Европе које се одржава у Словачкој (18.јун – 1.јул). Изабранике селектора Александра Јовића очекују мечеви у групној фази против Израела (19.јун), Енглеске (22.јун) и Аустрије (25.јун), а од осам репрезентација које учеству у борби за пехар намењен шампиону Европе, пет најбољих избориће пласман на Првенство света за играче до 20 године у Индонезији. Колики успех је остварила селекција U19 најбоље говори чињеница да се на шампионат није пласирала једна Шпанија која је осам пута, у овом узрасту, била најбоља у Европи, као и Немачка која је 2008. и 2014. била најбоља на континенту, односно Португал, првак Европе из 2018. године.

На списку селектора Јовића за мечеве у Словачкој налазе се: голмани Огњен Лукић (Раднички, Крагујевац), Марко Ћопић (Црвена звезда), Матија Гочманац (Телеоптик), одбрана Стефан Лековић (Графичар), Михајло Илић (Партизан), Андреј Ђурић (Црвена звезда), Бојан Ковачевић (Чукарички), Урош Лазић (Графичар), Немања Крсмановић (ТСЦ), средњи ред Владимир Милетић (Војводина), Никола Петковић (Чукарички), Никола Станковић (Црвена звезда), Никола Кнежевић (Графичар), Ђорђе Гордић (Младост, Лучани), Игор Миладиновић (Чукарички), Дарио Гргић (Чукарички), напад Немања Мотика (Црвена звезда), Огњен Ајдар (Чукарички), Марко Лазетић (Милан, Италија), Петар Ратков (ТСЦ), Никола Јојић (Младост, Лучани).

Репрезентација се окупља 11. јуна у Спортском центру ФСС у Старој Пазови, а у Словачку одлази 16. јуна. Лазетић и другови су у првом кругу квалификација доминирали заједно са Француском, а онда, у групи која је по многима била најтежа у елит рунди квалификација (Холандија, Украјина, Норвешка и Србија), изборили су пласман међу осам најбољих репрезентација у Европи до 19 година. Прилика за нови искорак је у Словачкој. Први ривал „орлићима“ је Израел, 19. јуна (17,30) у месту Жиар над Хроном,а наредна два дуела Србија ће играти на стадиону у Бањској Бистрици. Две екипе из групе одлазе у полуфинале, а трећепласиране репрезентације из обе групе играће 28. јуна у Сенецу за последње, пето место (колико селекција даје европски континент) које води на Првенство света (до 20 година) у Индонезију.