Вести

ТСЦ ИСПИСАО ИСТОРИЈУ | ПРВА ПОБЕДА НА ЕВРОПСКОЈ СЦЕНИ И ПЛАСМАН У 2.КОЛО КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ, СЛАВИО И ПАРТИЗАН, ЕЛИМИНИСАН РФС ИЗ ЛЕТОНИЈЕ

27.08.2020.

Велики дан за Бачку Тополу и ТСЦ, велики дан и за српски фудбал. ТСЦ је остварио историјску победу у првом мечу на европској сцени, тим Золтана Саба славио је у 1. колу квалификација за пласман у Лигу Европе на гостовању у Молдавији против Петрокуба – 2:0 (1:0) и пласирао се у наредну рунду такмичења. Голове за наш тим постигли су Томановић (17.) и Лукић из пенала (55.). За ТСЦ су играли: Филиповић, Варга, Антонић, Бабић, Поњевић, Зец (од 90+1 Ђурић), Томановић, Милићевић, Дуроњић (од 74. Бањац), Лукић, Силађи (од 44. Н.Петровић).  Резултат ТСЦ-а добија на тежини ако се зна да је наш представник у Европи играо са играчем мање од 31. минута, јер је искључен био Варга.

Пласман, очекиван наравно, у другу рунду, остварио је и Партизан. Црно-бели су дочекали летонски РФС и славили 1:0 (0:0) голом Натка (52.) из оправдано досуђеног једанаестерца. Партизан је играо у саставу: В.Стојковић, Милетић, Бањак, Витас, Урошевић, Здјелар, Шћекић, Стевановић (од 72. Сума), Натко (од 90+2 Смиљанић), Садик, Асано (од 90+5 Д.Стојковић).