Вести

ТАКОВО ПОНОС МИЛАНОВЧАНА И СРБИЈЕ | ЈЕДАН ОД НАЈСТАРИЈИХ СРПСКИХ ФУДБАЛСКИХ И СПОРТСКИХ КОЛЕКТИВА ОБЕЛЕЖИО 110 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

12.08.2021.

У сали Културног центра у Горњем Милановцу одржана је Свечана академија поводом 110 година постојања Фудбалског клуба Таково. У присуству великог броја званица из света спорта, представника локалне самоуправе, милановачких привредника, пријатеља фудбала, али и комплетног играчког и стручног кадра актуелне генерације, обележен је велики јубилеј уз подсећање на најзначајније резултате и домете у досадашњој историји клуба.

„Поносни смо на своју традицију и стално истичемо да нас карактеришу скромност и срећа. Свесни смо да је било клубова на овим просторима који су основани пре Такова, али смо ми успели да се одржимо као јединствени по чињеници да се од оснивања до данас такмичимо под истим именом и да постојимо у континуитету, без икаквих фузионисања, гашења, па нових оснивања и слично. Боје нашег клуба бранили су истински мајстори фудбалске игре из овог региона, а мени је посебно драго што је и најбољи српски стрелац свих времена, легендарни Слободан Сантрач, један део своје каријере везао управо за Таково. Велико ми је задовољство што су људи из Фудбалског савеза Србије, генерални секретар Јован Шурбатовић и директор А тима, иначе наш земљак, Стеван Дика Стојановић, нашли времена да поред бројних обавеза дођу у Горњи Милановац и својим присуством увеличају наш велики јубилеј. Захваљујем се и представницима ФК Партизан, ФК Раднички Нови Београд и нашег братског ФК Металац који су такође препознали важност догађаја и дошли да нам честитају поносних 110 година постојања“ – рекао је председник ФК Таково Владимир Симић.

Велику пажњу горњемилановачких љубитеља фудбала свих генерација изазвао је Стеван Дика Стојановић који је љубазно излазио у сусрет свима који су желели заједничку фотографију са директором наше А репрезентације.
Упоредо са прославом 110 година ФК Таково, обележено је и 45 година од оснивања одбојкашке секције клуба, уз присуство првог човека Одбојкашког савеза Србије, Зорана Гајића.
Испред Фудбалског савеза Србије, специјалну плакету поводом великог јубилеја, председнику ФК Таково уручио је генерални секретар наше организације Јован Шурбатовић.
„Честитам Фудбалском и Одбојкашком клубу Таково ове дивне јубилеје. Посебно желим да пренесем честитке од селектора наше А репрезентације Драгана Стојковића Пиксија и заменика председника Ненада Бјековића. Директору Стојановићу и мени је заиста задовољство да присуствујемо овој Свечаној академији. Лепо је, мада необично и неуобичајено, да два клуба из два различита спорта, заједно прослављају овако значајан јубилеј. Мало је фудбалских клубова који се могу похвалити овако дугом и плодном историјом. Користим прилику да свом пријатељу и колеги Зорану Гајићу честитам бронзану медаљу српских одбојкашица у Токију са којом су још једном обрадовали читаву нацију“ – рекао је Шурбатовић.