Вести

СВИ ЗА СЛОВЕНИЈУ | ПОТПРЕДСЕДНИК НЕДИМОВИЋ И ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР ШУРБАТОВИЋ НА ХУМАНИТАРНОМ МЕЧУ У ЉУБЉАНИ

15.09.2023.

У циљу прикупљања средстава за помоћ појединцима погођеним поплавама, председник УЕФА Александер Чеферин организовао је у петак увече на стадиону Стожице у Љубљани хуманитарну фудбалску утакмицу, а сав приход прикупљен од спонзорства, продаје улазница и добровољних појединачних донација (3.512.031 евро) намењен је добротворној фондацији “ПРЕПРОСТО БЛИЗУ” коју је основао и којом управља РАДИО 1 – највећа комерцијална радио станица у Словенији.

Фондација ће расподелити средства онима којима је најпотребнија. Многе звезде светског фудбала, укључујући и бројне освајаче Светског првенства и Лиге шампиона, одазвале су се позиву и увеличале овај спектакл.
Фудбалски савез Србије је уплатом новчаних средстава подржао акцију и помогао угроженима, а на позив председника Чеферина, хуманитарном мечу у Љубљани присуствовали су потпредседник наше организације Бранислав Недимовић и генерални секретар Јован Шурбатовић.
Плаву екипу са клупе је предводио познати словеначки стручњак Матјаж Кек, а играли су Ђанлуиђи Буфон, Боштјан Цесар, Леван Кобијашвили, Звонимир Бобан, Димитар Бербатов, Маркос Таварес, Паоло Малдини, Ведран Ћорлука, Кларенс Седорф, Златан Ибрахимовић, Предраг Мијатовић, Мирослав Клосе, Ерик Абидал, Хавијер Занети, Миран Павлин, Миливоје Новаковић и Давор Шукер.
На клупи црвене екипе седео је Фабио Капело, а поред бивших асова Црвене звезде Дејана Савићевића, Немање Видића и Миленка Аћимовића и некадашњег штопера Партизана Бранка Илића, играли су још Луиш Фиго, Јоргос Карагунис, Ивица Олић, Андреј Шевченко, Даријо Срна, Мишо Бречко, Робер Пирес, Хамит Алтинтоп, Марио Манџукић, Миленко Аћимовић, Дејвид Џејмс, Микаел Силвестре, Бојан Јокић, Роберт Корен, Аљоша Асановић и Оливер Бироф.

Догађај је имао веома јаку регионалну и међународну ТВ покривеност са највећом словеначком комерцијалном ТВ станицом ПОП ТВ и једном од највећих глобалних ТВ мрежа БеИН Спорт, а емитован је у 27 земаља широм света.