А селекција

СТЕВАН СТОЈАНОВИЋ: ОДУШЕВЉЕНИ АМЕРИКАНЦИ ПОНУДИЛИ РЕВАНШ СРБИЈИ (ВИДЕО)

29.01.2023.

Директор А репрезентације Стеван Стојановић, вратио се пун утисака из Лос Анђелеса и још једном изнео похвале на рачун играча који су достојно репрезентовали своју земљу у далекој Америци:

„Ако узмемо у обзир све отежавајуће околности које су нас пратиле уочи пута за Лос Анђелес, морамо да будемо презадовољни коначним епилогом. Пре свега мислим на незгодан термин и проблеме које смо имали приликом састављања репрезентације. Ниједан клуб није био у обавези да пусти играче и морам да се захвалим још једном свима који су нам изашли у сусрет и схватили значај утакмице у Лос Анђелесу. Мислим да ће овим момцима победа против САД-а остати заувек у лепом сећању и да нису ништа изгубили тих пар дана колико су одсуствовали са тренинга својих екипа. Напротив. Стекли су још једно искуство које ће им пуно значити у наставку каријере“.

У јавности је било разних коментара око сврсисходности пута у Америку у термину који није у званичном календару ФИФА.

„Да се разумемо, ова утакмице је заказана пре три године и неколико пута је одлагана због епидемије коронавируса. Нисмо имали избора, потписан је уговор и морали смо да је одиграмо. Резултат је био у другом плану, али морам да признам да победа прија и да су момци заиста заслужили похвале за професионалан приступ и понашање током боравка у Америци. Свака им част. Селектор је већ најавио да су многи положили испит и да ће бити у најужем кругу кандидата када крену квалификације за Европско првенство. Имао је шта да види и можда ће већ у мартовском термину неко од ових играча заслужити позив у најјачи национални тим“.

Американци су још једном показали да од најобичније пријатељске утакмице знају да направе прворазредни спектакл.

„Они су мечевима против Србије и Колумбије почели припреме за наредно Светско првенство које ће организовати заједно са Мексиком и Канадом. Нису били оптерећени резултатом, али свакако да су желели победу пред својом публиком. Показали су максимално гостопримство, чему сведочи и сцена у полувремену утакмице када су приредили малу свечаност у ВИП ложи и уручили поклоне члановима наше делегације. Толико су били задовољни да су нам затражили реванш у Србији. Зависи од наших обавеза, али сигурно ћемо се потрудити да им изађемо у сусрет и да закажемо још једну утакмицу на нашем терену“.

 

 

 

 

Србија до Америке. Не чуди што српска репрезентација у сваком делу света може да рачуна на подршку и гостољубивост успешних људи из наше земље.

„Ден Тана се показао као прави домаћин. Он је давно дошао у Америку, средином  педесетих година прошлог века и захваљујући својој харизми, енергији и пре свега мудрости, направио велику каријеру у шоу-бизнису. Био нам је на услузи од првог до последњег тренутка, а потез који је направио дан после утакмице је вредан сваког поштовања. Организовао је туру по Лос Анђелесу и овим момцима који су први пут добили прилику да отпутују преко баре, омогућио да се упознају са свим знаменитостима које град анђела чине једним од најлепших и најизазовнијих места на свету. Желим да се захвалим и Влади Дивцу и Марку Јарићу који су такође све време били са нама, бодрили нас на утакмици, угостили на вечери и омогућили нам да се осећамо веома пријатно. Седео сам поред Дивца током меча, био је пријатно изненађен потенцијалом ове екипе јер он најбоље зна колико је тешко пружити максимум на терену два дана после исцрпљујућег лета и са девет сати временске разлике. Он и Јарић су задовољни напустили стадион у Лос Анђелесу, као и велики број Срба који су били на трибинама. Верујем да ћемо се овде вратити и 2026. године, као једна од 48 репрезентација које су избориле пласман на највећу смотру светског фудбала“ – рекао је Стеван Стојановић.