А селекција

СТЕВАН СТОЈАНОВИЋ, ДИРЕКТОР "А" ТИМА | СЕЛЕКТОР СВЕ ПРЕДВИДЕО, ИГРАЧИ ПОКАЗАЛИ ЈАК КАРАКТЕР, АЛИ ОВО ЈЕ САМО ЕПИЗОДА, ГЛАВНА ПРИЧА ЈЕ У КАТАРУ

16.11.2021.

Покорила је најбоља репрезентације Србије Да Луж, бацила је Португал на колена и нацији донела велику радост. Сви се слажу, бољу Србију нисмо гледали последњих неколико деценија, уосталом сама чињеница да тријумф у лисабонској ноћи заслужује префикс историјски, потврда је квалитета и снаге ове генерације наших играча. Нико не крије да је „Пиксиманија завладала Србијом“, нација поново верује у Орлове. О свему још једном, сада из угла Стевана Стојановића, директора А репрезентације. легендарног капитена Црвене звезде.

„Знали смо да којим током ће ићи утакмица, знали смо да ће бити тешко. Селектор Драган Стојковић је све ово предвидео, спремио је праву тактику и уверио наше момке да могу победити Португал. Мислим да смо играма током целих квалификација заслужили пласман на Мундијал, а меч у Лисабону је био само круна свих наших ранијих издања. И мени је посебно драго што смо управо у последњем, најважнијем мечу против најјачег ривала у групи  показали карактер и квалитет“ рекао је Стеван Стојановић, директор А селекције.

О квалитету и посебно карактеру Тадића и саиграча најбоље говори  чињеница да их ни рано вођство домаћина није пореметило на путу до коначног циља.

„Тако је, слажем се, мада су они показивали јак карактер током целих квалификација, из меча у меч. Сетимо се самог старта, утакмица са Ирском и Португалом у Београду. Схватили су момци шта селектор тражи од њих, потврдили су класу, показали снагу и на крају заслужили да се радују. Врхунац свега што су уложили и дали на терену био је тај 90. минут и гол који је стигао као награда за све њих“

Победа за коју се у фудбалу живи, многи играчи су досањали своје снове исходом на Да Лужу.

„Да, али ово је само један део приче, епизода.  Сада је пред свима нама Катар, хоћемо тамо да направимо лепе ствари“ не оставља дилему Стева Стојановић.