Вести

СРБИЈА НА ОКУПУ | РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА КОЈУ ЧИНЕ ИГРАЧИ СУПЕРЛИГЕ ПОЧЕЛА ПРИПРЕМЕ ЗА АМЕРИЧКУ ТУРНЕЈУ И МЕЧЕВЕ СА ДОМИНИКАНСКОМ РЕПУБЛИКОМ И САД (ВИДЕО)

16.01.2021.

Репрезентација Србије коју чине играчи Суперлиге (једини „странац“ је Ранко Веселиновић који наступа за члана МЛС лиге Ванкувер) почела је припреме у Спортском центру ФСС за предстојећу америчку турнеју и дуеле против Доминиканске Републике (25. јануар) и селекције САД у Орланду (31. јануар). Првог дана сви играчи су тестирани и добра вест је да су сви негативни, а селектор U21 Илија Столица који ће да преводи селекцију Србије на америчкој турнеји, одрадио је са репрезентативцима и први тренинг.

-Турнеја је замишљена са идејом промоције наше лиге и наших суперлигашких играча, исто тако може да нам покаже да у перспективи можемо да рачунамо на неке нове играче који су до сада били у другом плану, а са турнејом можда искоче у први план и у будућности буду кандидати за најбољу селекцију – рекао је Илија Столица.

Није тајна, играчи се налазе у јеку припрема, а опет изазов је велики…

-Дефинитивно је комплексна ситуација, у истом тренутку играче морамо и физички да припремимо, јер после ове турнеје очекује их наставак суперлигашке сезоне. а с друге стране и да са екипом која је први пут заједно уиграмо неке тактичке финесе. У сваком случају све ово је један леп изазов за све нас, момци су већ на првом тренингу показали висок ниво мотива, верујем да ће све бити како треба и да ћемо имати успеха.

Предстојећи ривали…

-Упознали смо се са противницима, мислим да ћемо имати два добра ривала. Разлика је да су САД квалитетнији противник, добро је да ће сусрет са њима бити други на турнеји. Пред први меч имаћемо велику временску промену, период аклиматизације биће краћи, а испред себе противника који ову утакмицу доживљава као историјску. Биће изузетно мотивисани, тако да нас очекује добра утакмица. Други меч је у Орланду, играчи САД који наступају у МЛС лиги припремају се још од 9. јануара за наш меч, они су у децембру играли са Салвадором и Панамом. И једној и другој селекцији су дали по шест голова. Ради се о селекцији која има изузетно вискок квалитет, лига им је у експанзији. Биће сигурно занимљиво и радујемо се овим изазовима који нас очекују.  На нашим играчима је да покажу да се и на теренима у Србији игра добар фудбал, а понављам, можда се неко од њих наметне и за следеће акције најбољег националног тима – рекао је Илија Столица.

Слике са првог тренинга медији могу да преузму са овог линка https://yadi.sk/d/FD0S-tNQVDzqFw