Вести

СЈАЈНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ДЕЈАНА ФИЛИПОВИЋА И СУДИЈСКЕ КОМИСИЈЕ | МЕДИЈИ СЕ УПОЗНАЛИ СА ВАР ТЕХНОЛОГИЈОМ, МНОГО ПИТАЊА И ОДГОВОРА, ПРИСУТАН И НАЈБОЉИ СУДИЈА СРЂАН ЈОВАНОВИЋ

04.02.2022.

Дан који ће сигурно представницима српских медија остати у лепом сећању. Велики број новинара, сниматеља, фоторепортера, био је данас гост Фудбалског савеза Србије у Спортском центру у Старој Пазови, а поред обиласка потпуно реновиране „куће фудбала“, уважени представници писаних и електронских медија присуствовали су и имали активно учешће у презентацији или радионици Судијске комисије ФСС на челу са председником Дејаном Филиповићем.

Нико од присутних до сада не памти нешто слично из „судијског“ репертоара, а све у циљу  едукације и лакшег разумевања нових препорука у Правилима фудбалске игре као и функционисања ВАР технологије.

Председник Судијске комисије Дејан Филиповић заједно са колегама извршио је презентацију најинтересантнијих спорних ситуација које су се догодиле на утакмицама јесењег дела сезоне у Супер и Првој лиги Србије. Објаснио је разлоге и принципе којих су се судије придржавале при доношењу одређених одлука, истовремено разрешио је многе недоумице у тумачењу термина и Правила игре са акцентом на примену и начин функционисања ВАР технологије. Активно учешће имали су и новинари са бројним питањима, сви су могли да учествују у „одлучивању“ после неких спорних ситуација, али оно најважније, били су дефинитивно упознати са којом одлучношћу Судијска комисија са Дејаном Филиповићем спроводи реформе на судијској сцени са јасним мотивом, а он гласи да играчи буду једини актери који ће одлучивати о пласману на табели.

Обишли су представници медији ВАР собу, али и комплетан Спортски центар, свлачионице у којима су Стојковићеви Орлови изборили пласман на Првенство света, терене на којима се припремају све селекције под капом Фудбалског савеза Србије.