А селекција

СЕРГЕЈ МИЛИНКОВИЋ САВИЋ О ПРЕДСТОЈЕЋИМ МЕЧЕВИМА НА ПРВЕНСТВУ ЕВРОПЕ, ДОМИНАЦИЈИ СА АРАПСКИМ КЛУБОМ, ГОДИНАМА ПРОВЕДЕНИМ У РИМУ...

10.06.2024.

Дан пре пута на Европско првенство, наш репрезентативац Сергеј Милинковић-Савић у великом интервјуу за сајт и мреже Фудбалског савеза Србије говорио је о предстојећим изазовима у Немачкој и фантастичној сезони у дресу Ал Хилала.

Јубиларни 50. наступ за државни тим био је леп повод да се стрелац водећег гола на утакмици са Шведском присети претходних ‘јубилараца’ и најдражих момената из досадашње репрезентативне каријере.

Један од најискуснијих играча у тиму Драгана Стојковића, изнео је своја очекивања пред дуеле са Енглеском, Словенијом и Данском, уз осврт на дебитантску сезону у Садујској Арабији, где је у тандему са невероватним Александром Митровићем освојио дуплу круну и заслужио епитет једног од најбољих играча шампионата.

  • У чему је тајна апсолутне доминације најтрофејнијег арапског клуба, који је првенство завршио са 14 бодова више од Роналдовог Ал Насра и 31 више од трећепласираног Ал Ахлија из Џеде?
  • Како се прилагодио потпуно другој култури и обичајима у земљи која наставља да привлачи најзвучнија фудбалска имена из Европе?
  • Колико ћеркица Ирина пати због татиних карантина и одсуства од куће?
  • Шта га највише веже за предивних осам сезона проведених у Риму?

На ова и многа друга питања, потпуно искрено и отворено, одговарао је члан обе генерације златних Орлића које су се окитиле европском и светском титулом у омладинском узрасту.

Комплетан садржај је слободан за употребу уз потпис: фото, видео и текст: Фудбалски савез Србије.