А селекција

СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПРЕД МЕЧ СА КИПРОМ | МОРАМО, ХОЋЕМО И МОЖЕМО ДАЛЕКО БОЉЕ, ЖЕЛИМ ДА ВИДИМ РЕАКЦИЈУ ИГРАЧА, ТРЕНИНГ (ВИДЕО)

24.03.2024.

Репрезентација Србије, после гостовања Русији,  игра у Ларнаки, 25. марта (18,00) други меч у мартовском прозору, а на конференцији за медије, пред последњи тренинг Орлова на АЕК Арени, били су селектор Драган Стојковић и Лазар Самарџић.

-Све је у реду, атмосфера је добра, окренути смо будућности, мечу који следи, нема панике, гледамо напред – јасан је селектор Драган Стојковић.- Кадровска ситуација? Миленковић се прикључио, сви конкуришу за тим, биће неких промена и ту нема дилеме. Желимо да пробамо нешто што смо радили претходних дана и ову утакмицу гледамо као на рехабилитацију после онога у Русији. Очекујем да играчи обаве све што треба на терену. Утакмица у Русији је пораз који је дошао, али то није био најбољи тим Србије и треба бити поштен и то рећи. Има играча који су у предности на појединце који су почели у Москви, а све то значи да очекујем боље издање сада на Кипру. Самарџић? Па онај ко седи поред мене он почиње – рекао је уз осмех селектор и наставио.- Капитен тренутно није на конференцији? Па добро, није страшно, мало да га одморимо. Чујте, прича се да су ово припреме за Европско првенство, али оно почиње тек за три месеца. И када се враћамо на Русији, све је било јасно са црвеним картоном, јасно је било и Русима. Можеш да се браниш, пред тобом је практично цео меч са играчем мање, али реалност је да се тешко може одбранити у таквој ситуацији. Зато ми је жао што се све тако издешавало, рани картон, искључење, па пенал. Видећемо, имамо и у јуну две утакмице. Мислим да је најважније да пратим свој инстик, када сам га пратио, било је добро. Разумем и критику, све је то у реду, лек је да се не улази у било какву врсту полемике, али важно је да се сачува концентрација, то је најважније за екипу. Претпостављам да су људи незадовољни, а притисак увек постоји, све је то у рок службе. Важно је да радите поштено и да све буде добро на крају. Рекао сам играчима да желим да видим реакцију, револт, нисам оптерећен резултатом, никад нисам рекао да мора да победе, али победиће ако буду агресивнији, пруже добру игру због репутације коју су створили. Хоћу позитивну реакцију свих играча, од задње линије до напада. Максимално ангажовање и респект према принципима игре коју желимо да пружимо. Нико се не осећа лепо када га критикујете, стваљате под упитник његов квалитет. Зато желим реакцију. Тим ће против Кипра изаћи максимално озбиљно и са доста промена, сигурно.

Лазар Самарџић не крије да га радује што ће бити стартер против Кипра?

-Задње три утакмице нисам много играо, зато ми је драго што ћу почети против Кипра и надам се да ћу показати квалитет. Страха немамо, показаћемо реакцију против Кипра – рекао је Самарџић.

Да ли је ово последњи филтер за неке играче?

-Може бити, али не мора да значи. Што се тиче финалног списка биће велика конкуренција, а на играчима је да се доказују из недеље у недељу. Видећемо ко је у каквој форми и ко заиста може да помогне тиму. Морамо. хоћемо и можемо да будемо далеко бољи, све захтеве да спроведемо до једне тачке која ће нас све учинити задовољним. Има доста времена до јуна, све пратимо, ривале такође. На играчима је да се труде и боре, а крајем маја одлучићемо ко ће бити на списку за Европско првенство.

Енглеска против Бразила?

-Сам догађај на Вемблију је доста импресиван, Енглеска јака селекција, али немају они крила, може да се игра против њих и немам никакав страх – рекао је селектор Стојковић.