Вести

РОБЕРТО РОЗЕТИ, ПРЕДСЕДНИК СУДИЈСКОГ КОМИТЕТА УЕФА, ГОСТ ФСС И СЦ | "ИМПРЕСИОНИРАН САМ, ИМАТЕ ФАНТАСТИЧАН СПОРТСКИ ЦЕНТАР"

27.10.2022.

Некада један од најбољих светских арбитара, данас у улози председника Судијског комитета УЕФА, Роберто Розети, посетио је данас Спортски центар ФСС у Старој Пазови. Уважени гост био је у друштву Зорана Лаковића, директора Националних асоцијација УЕФА. У улози домаћина, челни људи ФСС, заменик председника Ненад Бјековић, генерални секретар Јован Шурбатовић, директор А репрезентације Стеван Стојановић, као и Дејан Филиповић, председник Судијске комисије, одговоран за суђење у Супер и Првој лиги Србије. Уважени гост одржао је предавање за судије Моцарт Бет Супер лиге Србије, а претходно је обишао Спортски центар и није крио одушевљење оним што је видео.  Није, наиме, тајна да постоји обострана жеља да ФС Србије и Спортски центар буду домаћини једном од семинара најбољих европских судија.

„Заиста ми је велико задовољство што сам овде и морам признати да сам импресиониран оним што сам видео у Старој Пазови. Фудбалски савез Србије може да буде поносан на своју кућу фудбала која представља заиста авангардан пројекат. Апсолутно је све урађено на врхунском нивоу, терени, хотелски садржај, инфраструктура и наравно оно што мене највише занима, ВАР просторије. Све честитке челним људима ФСС, одрадили су феноменалан посао. Ово је центар у коме све функционише беспрекорно“.

Страст и одлучност. Две речи које Роберто Розети често користи када говори о фудбалу и свом успеху и професионалном животу.
„Драго ми је што и овде код вас видим страст и одлучност, али бих додао још нешто, видим и љубав према фудбалу. Видим посвећеност свих људи који су на било који начин укључени у систем вашег Савеза. То ме радује. Фудбал, као и сваки други посао, захтева рад, одрицање и опсесивну посвећеност свакодневним обавезама. ФС Србије је испунио све те предуслове и зато је и дошао до жељених резултата“ рекао је Роберто Розети, а цео интервју са председником Судијског комитета УЕФА, биће објављен на сајту ФСС у петак, 28. октобра.

Председник Судијске комисије Дејан Филиповић не крије да је ово први пут да у госте ФСС и српским судијама долази председник Судијског комитета УЕФА.

„Господин Розети је указао велику част Фудбалском савезу Србије. Ако добро памтим, ово је први пут да председник Судијског комитета УЕФА дође у посету српским судијама. И не само то, он је одржао предавање које је трајало пола сата дуже него што је било планирано. Роберто није само велики менаџер у УЕФА, већ је и сјајан предавач, човек који много зна и који то знање уме да пренесе млађим колегама. Уживале су судије, али смо уживали и ми из Комисије који смо после данашњег састанка богатији за нова искуства и нова знања. Веома смо почаствовани, сигуран сам да ће ова његова посета допринети даљем побољшању квалитета српског суђења“ – рекао је Филиповић и открио још један интересантан детаљ: „Не одустајемо од идеје да у у неком наредном термину организујемо семинар елитних УЕФА судија и сада се и господин Розети уверио да поседујемо све неопходне услове за један такав догађај. Он је одушевљен комплетним Спортским центром, ВАР собама, неким детаљима које је приметио, рецимо да је свака ВАР соба у различитим димензијама. Центар у Старој Пазови нуди све што треба, али је још важније што све функционише на доста једноставан начин. Све је на једном месту, судије практично из хотела могу да изађу на атлетску стазу, на терен са вештачком или природном травом… Апсолутно све задовољава високе стандарде УЕФА и надам се да ћемо ускоро имати част да угостимо елитне УЕФА судије у нашој кући фудбала. Посебно ми је драго што је господин Розети рекао да је пратио ових годину дана како се ВАР развија у Србији, да је веома задоваљан и да је ова његова посета један вид подршке за све што смо урадили на плану имплементације и примене видео-технологије на нашим теренима“ изјавио је Дејан Филиповић.