Вести

ПРВИ РАДНИ ДАН | ДРАГАН ЏАЈИЋ И БРАНИСЛАВ НЕДИМОВИЋ: ПУНА ПОДРШКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ НА ПУТУ КА НЕМАЧКОЈ (ВИДЕО)

20.03.2023.

У дану када наш најбољи национални тим у Спортском центру ФСС у Старој Пазови почиње квалификације за одлазак на Европско првенство, догађај вредан пажње и на Теразијама 35.

Фудбалска Србија је недавно изабрала, а понедељак, 20. март, је условно речено, био први радни дан и за ново руководство наше организације. У просторије Фудбалског савеза Србије дошли су председник Драган Џајић и потпредседник Бранислав Недимовић. Топла добродошлица и упознавање са члановима радне заједнице. Присутан је био и генерални секретар Јован Шурбатовић.

У изјави за сајт ФСС, Драган Џајић је рекао да му прија што се после бројних активности око Изборне скупштине, пажња јавности коначно усмерила ка терену и припремама репрезентације за старт у квалификацијама за Европско првенство.

-Наравно да ми прија. Коначно можемо да ставимо тачку на све што је било претходних дана, на сва писања медија и да се посветимо конкретним задацима. У интересу свих нас је да фудбалска репрезентација Србије заблиста у квалификацијама и да се пласира на завршни турнир у Немачкој 2024. године. Селектор и играчи имају пуну подршку од нас из руководства, очекују нас велики изазови и веома важне утакмице против Литваније и Црне Горе. Право са Теразија упутићу се ка Старој Пазови и испратити први тренинг репрезентације. Желим да се упознам са играчима и да им пожелим срећу на почетку циклуса за који се надам да ћемо заједничким снагама успети да завршимо у победничком расположењу.

Одмах по ступању на нову дужност, Џајић је јасно и гласно назначио шта су приоритети Савеза у наредном периоду.

-Приоритет број један је успех репрезентације и пласман на велика такмичења, а упоредо са такмичарским циљевима морамо да размишљамо о инфраструктури. Моја је велика жеља да се фудбал у Србији игра на бољим теренима и у лепшим условима. То се пре свега односи на Супер лигу Србије и Фудбалски савез ће дати све од себе да клубови добију адекватну помоћ при реализацији нових инфраструктурних пројеката. Морамо да имамо модерне фудбалске објекте који могу да одговоре свим захтевима, критеријумима и терминима у календару УЕФА. Све како доликује држави која много воли фудбал и која своју репрезентаицју и своје клубове жели увек да види на највећој сцени европског и светског фудбала – рекао је Драган Џајић, председник Фудбалског савеза Србије.