Вести

ВАЖНО САОПШТЕЊЕ ЗА НАВИЈАЧЕ СРБИЈЕ ЗА МЕЧ СА МАЂАРСКОМ

28.09.2023.

Проширени теренски прописи за гостујућу навијачку зону квалификационе утакмице за Европско првенство УЕФА Мађарска-Србија и посебна правила осим општих правила гостујућег сектора.
Правилник о теренским прописима Мађарског фудбалског савеза можете да прочитате на српском језику
на следећем линку: https://valogatottjegy.mlsz.hu/images/articles/valogatottjegy_mlsz_hu/_hff_ground_regulations_srb.pdf
Мађарске надлежне власти су квалификациону утакмицу Мађарска-Србија за УЕФА Европско првенство у фудбалу, која ће се одржати 14. октобра 2023. године, означиле као приоритетни безбедносни ризик. Према томе, надлежне власти могу да пропишу посебна правила за организатора догађаја на основу мађарских закона. Према захтеву надлежних, на снагу ступају следећа посебна правила:
1) Мађарски фудбалски савез је обавезан да направи навијачку зону одвојену од стадиона за навијаче репрезентације Србије. У навијачку зону морају да уђу сви навијачи који су карте за гостујуће и део утакмице – без обзира на националност – купили преко партнера за продају карата Савеза Србије.
2) У навијачку зону можете да уђете само са важећом улазницом која је купљена за сектор за навијаче гостујуће тима. Навијачка зона је отворена од 16.00 до 20.00 часова на дан утакмице. Назначена локација зоне:

Улица Конрада Аденауера, означена плавом линијом и симболом „П“, одређена је за паркирање возила навијача који пристижу у сектор за гостујуће навијаче. Ову улицу обезбеђују припадници полиције.
1) На доле наведеној слици је приказана рута коју је предложила полиција, којом гостујући навијачи могу да дођу до навијачке зоне возилом. Очекују се и гостујујући навијачи из Србије и западне Европе, па је на слици препоручена и рута за навијаче који долазе из правца аутопута М1 и М5.