Вести

ПРЕДСЕДНИК УЕФА АЛЕКСАНДЕР ЧЕФЕРИН ГОСТ ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ | САРАДЊА СА ФСС ИДЕАЛНА, НЕ МОЖЕ БИТИ БОЉА, ОВДЕ СЕ ОСЕЋАМ КАО КОД СВОЈЕ КУЋЕ (ВИДЕО)

24.06.2022.

Гост Фудбалског савеза Србије у Спортском центру ФСС у Старој Пазови био је председник УЕФА Александeр Чеферин. Први човек европског фудбала дошао је у друштву једног од најближих сарадника, директора националних асоцијација у УЕФА Зорана Лаковића.  Уважене пријатеље из УЕФА угостили су заменик председника ФСС Ненад Бјековић, генерални секретар Јован Шурбатовић, почасни председник Томислав Караџић, директора А тима Стеван Стојановић и селектор А репрезентације Драган Стојковић.

Дан раније председник УЕФА био је на промоцији књиге свог оца Петера, где се такође срео са бројним особама из српског фудбала и српског спорта. Господин Чеферин је последњи пут у Београду био 2019, док је први пут СЦ ФСС обишао у марту 2017. године.

”Синоћ је било одлично, опуштено са много пријатеља. Ретко имам посете у некој држави где се осећам тако добро. Што се тиче тренинг центра, за мене је фасцинантан. Верујте ми да сам видео практично све тренинг центре у Европи, ово немају ни највеће земље”, истакао је председник УЕФА на почетку разговора за Фудбалски савез Србије.

Господин Чеферин је затим прокоментарисао и сарадњу са ФСС.

”Прво нисам неки дипломата. Искрено могу да кажем да је сарадња са ФСС,  председником и генералним секретаром, идеална. Не може бити боља. Овде се осећам као код куће”.

 

Уважени гост из УЕФА посебно се осврнуо и на ангажман Драгана Стојковића у ФСС на месту селектора А репрезентације са којом се пласирао на СП у Катару.

”Пикси је био легенда као играч, а сад видимо колико је добар тренер. Имате одличну екипу и за мене пласман на светско првенство није ништа сензационално. Ви то заслужујете и ја сам сигуран да ће резултат Србије на светском првенству бити одличан”.

По много чему Светско првенство у Катару ће бити специфично, све селекције биће у једном граду, такмичење се одржава у практично зимском периоду…

”Иако је специфично светско првенство због тога што се одржава у новембру и децембру и на малом простору, сигуран сам да ће организација бити одлична. Баш су се посветили и раде много на томе. Биће другачије, занимљивије”.

Следеће године су избори у УЕФА. Господин Чеферин је већ добио велику и писану подршку скоро свих чланице европске куће фудбала, међу првима је био Фудбалски савез Србије. Имали смо информацију да их је било 48, али нас је председник УЕФА демантовао.

”Нове су информације, преко 50 Савеза је послало писмену подршку. Фудбалски савез Србије је био један од првих, што ми много значи”, завршио је разговор председник УЕФА Александер Чеферин

НЕНАД БЈЕКОВИЋ | ЧЕФЕРИН ЈЕ ЧОВЕК ФУДБАЛА СА КОЈИМ ЈЕ УВЕК КОРИСНО И ПРИЈАТНО РАЗГОВАРАТИ

Заменик председника ФСС Ненад Бјековић такође је бираним речима говорио о господину Чеферину коме се захвалио на доласку и подршци.

„Утисци су изванредни. Захваљујем се господину Чеферину на доласку и што нам је пружио прилику да проведемо два дана заједно, разменимо искуства и причамо о сарадњи. Господин Чеферин је нашом сарадњом и више него задовољан, као и ми односом УЕФА према нашем Савезу. Он је човек из фудбала, са којим је увек корисно и пријатно разговарати. Захвални смо му на свему и верујем да ће се наша сарадња наставити и бити још боља у будућности.“

ДРАГАН СТОЈКОВИЋ | КАД ДОБИЈЕТЕ ПОХВАЛЕ ОД ПРВОГ ЧОВЕКА ЕВРОПСКОГ ФУДБАЛА ТО ЗАИСТА ИМПОНУЈЕ И МОТИВИШЕ ДА БУДЕТЕ ЈОШ БОЉИ

Селектор А тима Драган Стојковић захвалио је на господину Чеферину на доласку и изнео утиске после дводневног дружења.

„Имати за госте првог човека УЕФА Александра Чеферина и његовог сарадника, високог функционера УЕФА Зорана Лаковића, свима у ФС Србије представља задовољство. Велика је част имати тако угледне и еминентне госте и пре свега пријатеље. Дружење са њима, у ова два дана, проведено је на најбољи могући начин. Када се утисци буду слегли, заиста ће бити максимално позитивни”, рекао је селектор.

”Драго нам је да има позитивно мишљење о нашој организацији и да види напредак Фудбалског савеза Србије у свим сегментима. То је оно што радује и охрабрује људе који се баве фудбалском политиком да наставе да српски фудбал уздижу и чине га бољим, лепшим и поноснијим. Када добијете речи похвале од првог човека европског фудбала то заиста импонује и мотивише да будете још бољи.“

ХВАЛА ФИФА, РАДУЈЕ МЕ ОДЛУКА О ПОВЕЋАЊУ БРОЈА ИГРАЧА НА СП

Од 23. јуна оно о чему се причало постало је и званично, ФИФА је повећала број играча на завршном турниру СП са 23 на 26. Један од оних чија је ово била иницијатива био је Драган Стојковић, током боравка у Дохи, приликом жреба за групну фазу такмичења на СП.

„Идеја се родила на панел састанку свих селектора у организацији ФИФА у Дохи. Мене, али сматрам и све остале селекторе, радује таква одлука. Као што сам и тада рекао, поновићу – мислим да је 26 играча оптималан број. То апсолутно не мења ништа, чак са људске стране, а не само тренерске, даје једну добру сатисфакцију, како мени, тако и свим играчима који ће се наћи на том списку. Много ми је драго због те одлуке и поздрављам је. Честитам ФИФА на разумевању и једној веома паметној и логичној одлуци”, констатовао је селектор Србије.

Медији могу да користе слике са линка https://disk.yandex.com/d/0NVcVUU9N-Ei_w уз потпис ФОТО: ФСС