Вести

ОТВОРЕН НОВИ СТАДИОН У КРУШЕВЦУ | МИЛОШЕВИЋ И СТАНКОВИЋ ДЕЛИЛИ ОПРЕМУ

15.06.2020.

Дан који ће Крушевац да памти. Јуче Колубарски, данас Расински округ и више од 200 клубова који су добили вредну опрему Фудбалског савеза Србије. И наставак револуције, оне инфраструктурне, са новим стадионима и теренима са вештачком травом. До сада их је више од 20 постављено широм Србије, а колику тежину има нови стадион Борца и травнати тепих у Крушевцу (насеље Бивоља), најбоље говоре имена оних који су увеличали овај велики дан за цео расински округ. На дочеку Братислав Гашић, директор Безбедносно информативне агенције и градоначелница Јасмина Палуровић, а у друштву председника ФСС Славише Кокезе, министар у Влади Србије Вања Удовичић, потпредседници Ненад Бјековић и Марко Пантелић, генерални секретар Јован Шурбатовић, али и легенде српског фудбала, данас тренери два наша највећа клуба, Саво Милошевић и Дејан Станковић.

-Неизмерно хвала Фудбалском савезу Србије који нам је помогао да добијемо овај велелепни стадион. Лепо је видети осмехе на лицима дечака и девојчица, али су најсрећнији мештани Бивоља јер је њихов Борац, који постоји преко 100 година, добио терен на који може да буде поносан. Ово је сјајна прилика да нашу децу окренемо спорту, а сигурна сам да ће се већина њих определити за фудбал као основну професију. Крушевац је у последње време урадио много на плану инфраструктуре, имамо велики стадион, теретану на отвореном, спортске терене у свим деловима града. Не размишљамо само о професионалним спортистима, већ и о рекреативцима којима смо омогућили да вежбају и да подигну квалитет живота на један виши ниво. Хвала и Министарству спорта које је заједно са ФСС и Фудбалским савезом Расинског округа дало огроман допринос на реализацији овог пројекта – рекла је градоначелница Јасмина Палуровић.

Председник Славиша Кокеза није крио задовољство због слике из Крушевца…

-Ово је посебан дан за град Крушевац и цео Расински округ. Мени је била изузетна част што сам заједно са градоначелницом Јасмином Палуровић и министром Вањом Удовичићем отворио овај предиван фудбалски стадион. Захваљујем се и тренерима Црвене звезде и Партизана Дејану Станковићу и Сави Милошевићу што су се придружили акцији Фудбалског савеза Србије и помогли нам да уручимо пакете спортске опреме клубовима из овог региона. У договору са председником ФС Расинског округа Владаном Гашићем, донели смо одлуку да до краја године донирамо Крушевцу још један терен са вештачком травом, а на градским властима је да одреде локацију. Јако је важно да сви заједно порадимо на томе да се заврши реконструкција Градског стадиона, а наредни корак би морао да буде повратак Напретка на европску сцену. Крушевац као фудбалска средина и сви Крушевљани заслужују да имају клуб који ће представљати Србију у неком УЕФА такмичењу. Велико хвала и господину Братиславу Гашићу, који нас је окупио пре извесног времена и дао нам идеју како да побољшамо фудбалску инфраструктуру на територији Расинског округа – нагласио је Славиша Кокеза.

Министар омладине и спорта у Влади Србије Вања Удовичић честитао је председнику Славиши Кокези…

-Сви знамо на шта је овај стадион личио пре годину дана. Био је оличење девастираности и пораза. Данас је оличење победе и успеха, оличење будућности. Честитам председнику ФСС Славиши Кокези и свима који су допринели напретку фудбала у последњих пет година. Само са оваквом инфраструктуром и са модерним фудбалским објектима као што је овај у Крушевцу, можемо да очекујемо нове успехе наших клубова и наше репрезентације. Уверен сам да ће управо на овом терену стасати нови шампиони који ће кренути стопама Дејана Станковића и Сава Милошевића и на које ћемо сви бити поносни.

Kлубови са територије ФС Расинског округа који су добили опрему: ЖФК Напредак, Јастребац, Јединство 1936, Читлук, Мачковац, Купци, 13. Април, Слога (Мајдево), Шанац, Мешево, Наупаре, Паруновац, Младост ВПД, Себечевац, Борац, Мудраковац, Капиџија, Горњи Степош, Здравиње, Горњи Степош, Здравиње, Жабаре, Чарапан, Расина, Буковица, Коњух, Модрица, Глободер, Падеж, Гркљане, Крушевица, Полет Шавране, Младост 2015, Гаглово, Змајевац, Ломница, Макрешане, Полет (Кобиље), Вратаре, Дворане, Трстеник ППТ, Пољопривредник, Рибник, Благотин, Слога (Лозна), Полет 57, Бели Орлови, Велика Дренова, Градина, Стари Трстеник, Рујишник, Младост МД, Стевка Божуревка, Воноградар, Гаревина, Рубин, Слога, Копаоник, Младост, Баштован, Језеро 2017, Обилић, Копаоник 1931, Жупски Бисери, Темнић 1923, Бошњане, Јухор, Слога, Варварин, Младост, 14. Октобар, Омладинац, Ушће, Трудбеник, Борац, Младост Тољевац, Млади Радник, Мареново, Парцане, Велика Морава, Градац, Орашје, Рубин, Напредак и Трајал.

Клубови са територије ГФС Пирот: Раднички, Балкански (Димитровград), Лужница (Бабушница), Јединство, Рајко Митић (Б.Паланка), Танаско Рајић, Слога (В.Село), Напредак (Извор), Гњилан, В.Дурковић (Бериловац), Задругар, Младост (П.Ржана), Падеж (Петровац), Сењак (Пирот), Звезда (Блато), Драгош, Спартак, Жељуша, Нишавац (Станичење), Победа (Држина), Младост (М.Суводол), Јерма (Суково), В.Суводол, Слобода (Расница), Локомотива (Б.Поље), Ронго Сити, КМФ Пирот, КМФ Бабушница 2011, КМФ Пиргос.

Клубови са територије ФС Колубарског округа: Будућност Крушик, Раднички, Младост, Дивци, КМФ РБ, КМФ Безбедност 192, КМФ Флеш, Брђанац, Јуниор Н.Насеље, Осечина, ЗСК, Искра, Колубара 2, Рибникар, Јадар 2013, Тешњар Ст. Град, Ракац, Миленко – Павловић, Жабари, Лукавац, Драчић 2018, Полет, Сењак, Бујачић, Котешица, Омладинац, Младост (ВК), Слога Горић, Белошевац, Млади Корак, Повлен, Задругар, Јединство (УБ), Брезовица, Врело Спорт, ЖФК Јединство, Црвена Јабука, Полет, Рудар 1945, Памбуковица, Шарбане, Паљуви, Звиздар, Каленић, Јошева, Чучуге, Тврдојевац, Бањани, Тулари, Радник, Трлић, Омладинац, Стубленица, Бргуле, Колубара ЛП, Врело, Мургаш 2012, Гуњевац, Будућност 1995, Слога, Вукона, Таково, Докмир, Јединство М.,Спартак 1924 (Љиг), Рибница, Бабајић, Качер, Борац, Пролетер, Горњи Лајковац, Толић, Топлица, Попадић, Младост, Јокс Јунајтед, Рајац, Команице, Стари Другари, Железничар (Лајковац), Задругар, Рубрибреза, Пепељевац, Јабучје, Димитрије Туцовић, Стрмово 1968, Младост, Колубара, Полет, Ратковац, Слога, Непричава и Пролетер.