А селекција

ОРЛОВИ НА ОКУПУ | КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ СЕЛЕКТОРА ДРАГАНА СТОЈКОВИЋА (ВИДЕО)

04.09.2023.

Најбоља репрезентација Србије наставља квалификације за одлазак на Првенство Европе које се идуће године одржава у Немачкој. Изабранике селектора Драгана Стојковића, 7. септембра на стадиону „Рајко Митић“ у Београду, очекује дуел са Мађарском, а затим три дана касније, 10. септембра, дуел са Литванијом у Каунасу. Репрезентација је од данас на окупу у Спортском центру ФС у Старој Пазови, селектор Драган Стојковић одржао је конференцију за медије где је у уводном делу упознао јавност са кадровском ситуацијом…

– Желео бих најпре да кажем неколико речи које се односе на играче који због повреда неће бити са нама током овог окупљања, једноставно да не би било неких спекулација. Лазовић има повреду задње ложе, Лукић проблема са адуктором, Машовићу је сломљен нос, Терзића такође мучи адуктор, Раткова бутни мишић, Гаћиновић има повреду трбушног зида, Грујић глутеус … повредио се и Ђуричић, имао је данас преглед и ради се о повреди задње ложе. То су играчи који су били у ростеру али због повреда нису део тима за ова два меча. Оно што такође желим да истакнем јесте да смо имали  занимљив прелазни рок и веома сам срећам када наши играчи напредују у својим каријерама, налазе добре клубове, све ме то чини задовољним, поносним. Видели смо експанзију у Саудијској Арабији, наша два играча су постали чланови Ал Хилала,  а мени су само направили „мали проблем“, јер поред свих лига које пратим, сада ћу морати и лигу Саудијске Арабије. Затим голман Петровић, постао је члан великог клуба, као што је Челси, Јовић је прешао у Милано, Бабић је потписао за Спартак из Москве, Ераковић је у Зениту, Младеновић и Ђуричић су сада у Панатинаикосу, Рачић у Сасуолу…Дакле, много тога се интересантног десило у прелазном року, све су то кораци унапред у њиховим каријерама и драго ми је због тих промена које су награда за све њих, али и нас који смо веровали у њих – рекао је селектор Драган Стојковић.

Говорио је селектор Драган Стојковић о предстојећим мечевима са Мађарском и Литванијом, преосталом путу до Немачке 2024. као и богатој јесени која очекује фудбалске сладокусце, успут пожелео много успеха свим нашим клубовима на међународној сцени. Конференцију за медије можете да погледате на следећем линку: