А селекција

ОРЛОВИ ИМАЛИ У БЕЧУ ПРВУ ОД ДВЕ ПРОВЕРЕ ПРЕД ОДЛАЗАК У НЕМАЧКУ | СРБИЈА ЗАСЛУЖИЛА ВИШЕ, СВЕ ОДЛУЧЕНО У ПРВОМ ПОЛУВРЕМЕНУ (ВИДЕО)

04.06.2024.

Репрезентација Србије имала је прву од две провере пред одлазак на Првенство Европе у Немачку, у Бечу против Аустрије. Домаћин је победио – 2:1 (2:1) после голова који су пали у првом полувремену. Селектор Драган Стојковић пружио је прилику великом броју играча, а после свега приказаног, реми би можда био и најправеднији исход меча.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Вимер 10, 2:0 Баумгартнер 13, 2:1 Павловић 35. Стадион: Ернст Хапел. Судија: Антонио Нобре (Португал).

АУСТРИЈА: Пенц, Вебер (61. Ленхарт), Дансо (73. Гверфелд), Пош, Зајвалд, Грилич, Вимер (78. Ентруп), Баумгартнер (62. Грул), Прас, Шмид, Арнаутовић (46. Грегорич). Селектор Ралф Рангник

СРБИЈА: В. Милинковић Савић, Спајић (46. Миленковић), Вељковић, Павловић, Живковић, Гудељ (64. Самарџић), Максимовић (43. Илић), Гаћиновић (64. Бирманчевић), Тадић (46. Митровић), С. Милинковић Савић (75. Лукић), Влаховић (75. Јовић). Селектор Драган Стојковић

Домаћин је дошао до вођства у десетом минуту меча, када је Вимер ушао из другог плана, избегао офсајд замку и уз помоћ стативе донео радост својој селекцији. Само три минута касније Аустрија је постигла други гол, сада је Баумгартнер гађао и погодио доњи десни угао нашег гола. Прву велику прилику Орлови су имали у 16. минуту, акција је ишла по десној страни, уследио је центаршут, Влаховић је одлично пропустио лопту која је дошла до Тадића, капитен је гађао доњи леви угао већ немоћног Пенца, али лопта је прохујала тик поред стативе. Све до 35. минута играло се практично на половини Аустрије, а награда је дошла после сјајног центаршута Тадића, Спајић је био највиши у скоку, лопта се од стативе одбила, а на правом месту био је Павловић  и завршио оно што су започели његови саиграчи. Два минута касније Србија је могла да поравна резултат, Сергеј је најпре срушен у шеснаестерцу, португалски судија је одмахнуо руком, лопта је дошла до Живковића који је одмах упутио ударац, али она је на путу до мреже погодила Данса. До краја полувремена бележимо и пех Немање Максимовића, који је после скока и судара главама, морао да напусти терен. Поверење је добио Иван Илић.

ЈУБИЛЕЈ СЕРГЕЈА МИЛИНКОВИЋ САВИЋА | 50 МЕЧ У ДРЕСУ СРБИЈЕ

Вече које ће да памти Сергеј Милинковић Савић. Златни Орлић, играч који је био омладински првак Европе и света, одиграо је против Аустрије 50 утакмицу у дресу најдражих боја! Честитке за играча који је увео давао све од себе у дресу Србије, учеснику Првенства света у Русији и Катару, сада и пред наступон на Првенству Европе у Немачкој! Срећно Сергеј, бројимо даље!

Од првог минута наставка у игри су били Митровић и Миленковић, уместо Спајића и Тадића, а од 63. минута Самарџић и Бирманчевић, заменили су Гаћиновића и Гудеља. Србија је имала већи посед, била далеко офанзивнија од домаћина, тражила други гол који би по свему виђеном донео и праведнији резултат. У игру је ушао и Јовић, уместо Влаховића, а Лукић је заменио Сергеја. Хтели смо гол, а претили су и Аустријанци.

До краја меча није било промене резултата. Орлови следећи меч, пред одлазак у Немачку 11. јуна, играју 8. јуна против Шведске у Стокхолму.