Вести

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ОДБОРА ЗА ХИТНА ПИТАЊА

16.06.2021.

У просторијама Фудбалског савеза Србије на Теразијама 35 одржана је седница Одбора за хитна питања. Са јасном намером да се прилике у српском фудбалу учине бољим, а све у сврху повећања и концентрације квалитета, настављено је са реформама које ће донети позитивне ефекте. Издвајамо најважније одлуке.

У наредној суперлигашкој сезони елитна лига ће бројати 16 клубова, а од сезоне 2022/2023. у Супер лиги ће се такмичити 14 клубова.

Кориговано је Правило о бонус играчима тако што ће клубови Супер лиге бити у обавези да на терену имају једног играча до 21 године свих 90 минута, уместо два играча у првом полувремену.

Изабрана је Судијска комисија ФС Србије на чијем челу ће бити Дејан Филиповић, док ће Милорад Мажић због важећег уговора који има на Кипру, бити ангажован као специјални саветник и стручни консултант.

Усвојенa је коначна верзија Правилника о раду Арбитражног суда на који је Министарство спорта дало сагласност, чиме је започета реформа рада овог важног арбитражног тела.

Усвојен је Календар такмичења за наредну такмичарску сезону 2021/2022.

Ненад Бјековић, заменик председника ФСС који је председавао данашњом седницом Одбора за хитна питања, истакао је:

„Желим да обавестим фудбалску јавност да су све одлуке донете једногласно што још једном потврђује јединство Фудбалског савеза Србије и његових органа. Важно је апострофирати да су све одлуке донете у јасној намери да се спроведу корените реформе у српском фудбалу“.